Style

Tiriac are la vanzare 200 de apartamente gata in Residenz

11 iun 2009 157 afişări
Din aceeaşi categorie
Tiriac are la vanzare 200 de apartamente gata in Residenz

Compania de dezvoltare imobiliara Tiriac Imobiliare, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac si firma germana LBBW Immobilien, au vandut pana in prezent 150 de apartamente in cadrul ansamblului Residenz din Chitila, alte 200 de locuinte finalizate fiind disponibile spre vanzare.
„In luna mai am vandut trei apartamente, iar in iunie se prefigureaza ca vom vinde alte patru. Ne asteptam ca nivelul vanzarilor sa mai scada in lunile de vara, dar trendul vanzarilor este unul ascendent, comparativ cu prima parte a anului", a declarat Jurgen Reich, country manager al firmei LBBW, partenerul lui Tiriac pentru proiectul Residenz.
Intregul proiect prevede si o a patra faza, cu circa 130 de locuinte aflate in constructie, a carei finalizare va ridica numarul apartamentelor din proiect la 489 de unitati si o valoare de piata de 70 de milioane de euro.
„Nu avem motive sa ne grabim cu aceasta etapa deoarece avem destule apartamente pe care trebuie sa le vindem. Proiectul va fi integral finalizat probabil in 2010", a mai spus Reich. Preturile pentru un apartament cu doua camere in cadrul proiectului pornesc de la 87.000 de euro plus TVA, bani in care este inclus si un loc de parcare si o boxa.
Dezvoltatorii ofera in prezent si un nou model de achizitie, in sistem „rent to buy", prin care locuintele pot fi inchiriate pentru o perioada de maxim trei ani pentru o chirie de circa 6 euro/metrul patrat lunar, iar suma platita drept chirie se poate constitui in avans de plata, in cazul in care clientul doreste acest lucru. In paralel, Tiriac Imobiliare isi propune sa finalizeze pana la sfarsitul acestui an prima etapa a ansamblului rezidential Stejarii din zona Baneasa, format din circa 280 de locuinte, iar anul viitor este programata finalizarea clubului din cadrul complexului. Restul proiectelor imobiliare ale grupului, printre care un megaproiect de un miliard de euro in zona Otopeni sau doua malluri alaturi de spaniolii de la Riofisa in Brasov si Timisoara sunt in asteptare.
„In prezent am adoptat strategia de a tine proiectele «on hold» sa vedem ce se intampla in piata. In momentul de fata doar cei care pot citi intr-un glob de cristal stiu ce se va intampla. Din cate stiu, nu se intentioneaza vanzarea terenurilor din portofoliu", a declarat Bjarne Virenfeldt, CEO al Tiriac Imobiliare.