Ceasuri & Bijuterii

Topul celor mai scumpe deserturi din lume

23 oct 2010 146 afişări
Din aceeaşi categorie
Topul celor mai scumpe deserturi din lume

Ciocolata fină, fructe exotice, trufe, diamante, foiţa de aur şi îngheţata sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le conţin cele mai scumpe zece deserturi din lume. Aşadar, cât aţi fi dispuşi să plătiţi pentru a avea un astfel de desert după o masă copioasă?

În topul celor mai scumpe deserturi din lume se găseşte prăjitura Sultan's Golden Cake, care seamănă mai degrabă cu un lingou de aur decât cu o prăjitură. Aceasta poate fi cumpărată doar de la Ciragan Palace Kempinski Hotel din Istanbul, Turcia la preţul de 1.000 de dolari, potrivit ifood.tv. Sultan's Golden Cake este preparată din pere, smochine şi piersici, toate acestea fiind conservate într-un tip de rom din Jamaica pentru doi ani. În plus, prăjitura are toping de caramel, foiţă de aur de 24 de carate şi trufe negre.

De asemenea, în top putem vedea şi cea mai scumpă îngheţată, care este făcută după o reţetă specială şi poate fi servită doar în restaurantul Serendipity 3 din New York şi costă 1.000 de dolari. Tot în acest restaurant putem cumpăra şi Frrrozen Haute Chocolate, desert care este făcut din cacao din peste 14 ţări şi este ornat cu foiţă de aur, preţul acestuia fiind de 25.000 de dolari.

Pe primul loc în top se găseşte un tort creat de către un bucătar japonez. Desertul este ornat cu diamante şi costă 1,65 de milioane de dolari. Cu siguranţă mulţi dintre noi nu şi-ar permite să îşi cumpere unul din aceste deserturi, însă putem să visăm la ele.

Cititi mai multe despre cele mai scumpe deserturi din lume pe www.businessmagazin.ro