Travel

Cum putem ajunge, în viitorul apropiat, din Bucureşti în New York într-o oră. GALERIE FOTO.

31 ian 2014 413 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Companiile de profil discută despre lansarea unor aeronave supersonice, până în 2020, ce ar putea străbate lumea în lung şi-n lat, în timp record, scrie telegraph.co.uk.

Firma americană Spike Aerospace a dezvăluit planuri de dezvoltare al unui nou model spike s-512, un avion supersonic cu 12 -18 locuri , realizat pentru scopuri comerciale şi capabil să ajungă din Londra până în New York în mai puţin de patru ore.

DeşI în realizarea acestor proiecte există impedimente precum legea dată de American Federal Aviation Administration , ce interzice zborurile supersonice deasupra arealului american, sau costul de 80 de milioane de dolari pentru construcţia unui avion supersonic, companiile aeriene nu par să dea înapoi de la planurile lor.

Pe lângă Spike Aerospace, există şI Aerion Corporation, din Nevada,  care spune că va lansa modele supersonice până la sfârşitul decadei. Iar compania HyperMach Aerospae Ltd. şi-a propus ca până în 2020 să lanseze super jetul Sonic Star,  despre care se spune că va fi de două ori mai rapid decât un Concorde şi că ar putea ajunge din Londra în Sydney într-o după amiază sau din Londra în New York într-o oră.

Mai multe aici.