Travel

România, promovată pe o listă de destinaţii turistice prin care se pot împlini promisiunile făcute de Anul Nou

10 ian 2012 699 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
România, promovată pe o listă de destinaţii turistice prin care se pot împlini promisiunile făcute de Anul Nou

Intenţiile bune şi noile realizări sunt deja sinonime cu toasturile cu şampanie din noaptea de Revelion.

Dacă vreţi să vă împliniţi promisiunile pe care vi le faceţi la trecerea dintre ani, agenţia de presă Thomson Reuters prezintă o listă de destinaţii turistine realizată de site-ul de sfaturi de călătorie Cheapflights, pe care se află şi România, fie pentru a scăpa de stres, de a sta mai mult timp cu familia sau de a cheltui mai puţin.

Mai puţin stress
Destinaţie: St. Lucia, Caraibe

Plaje albe, palmieri verzi care oferă o umbră răcoroasă şi o mare fără sfârşit: reţeta perfectă pentru relaxare pură.

Mai mult timp petrecut cu familia
Destinaţie: Quebec, Canada

Chiar şi într-o călătorie de familie bine planificată nu petreci prea mult timp alături de întreaga familie. Copiii se bălăcesc în apă, iar părinţii stau la plajă şi citesc. Pentru ca întreaga familie să se distreze vizitaţi oraşul Quebec la sfârşitul lui ianuarie şi începutul lui februarie în timpul Carnavalului de Iarnă. Cel mai mare carnaval de iarnă din lume abundă de sculpturi de gheaţă, plimbări cu sania trasă de câini, patinoare şi alte activităţi de iarnă.

Mai multe exerciţii fizice
Destinaţie Munţii Dolomiţi, Italia

Italia este de obicei asociată cu pizza, paste şi vinuri. Dar Italia poate fi şi o bună destinaţie pentru fitness, în special dacă mergeţi în Munţii Dolomiţi, aflaţi în nord-estul ţării. Puteţi merge la cursuri de ski dimineaţa, cursuri de yoga şi fitness după amiază şi saună sau jacuzzi seara.

Mai mult timp pentru sine
Destinaţie: Maldive

Dacă vreţi să petreceţi puţin timp singuri şi înconjuraţi de lux, atunci Maldivele sunt locul ideal. Vile individuale, peisaje mirifice, nisip alb şi ape turcuoaz pot oferi intimitatea de care aveţi nevoie.

Mâncaţi mai bine
Destinaţie: Tokio, Japonia

Mâncare proaspătă şi neprocesată, servicii de calitate sau cum arată bucătăria japoneză, ce aparţine uneia dintre popoarele cu cele mai sănătoase obiceiuri culinare. O masă tipică conţine mult orez, peşte şi mirodenii, care conţin puţină grăsime sau deloc şi nu sunt gătite în ulei.

Slăbiţi
Destinaţie: Razines, Franţa sau Devon, Marea Britanie

Dietele sunt imposibil de ţinut atunci când sunteţi înconjuraţi de tentaţii. Firma Nubeginings, cu sedii în Razines, Franţa şi Devon, Marea Britanie, oferă servicii compuse din exerciţii istovitoare şi pauze de relaxare la spa.

Economisiţi bani
Destinaţie: Bucureşti, România

Bugetele de călătorii se află în scădere de ceva timp, iar incertitudinea financiară este mai mare ca niciodată. Cei care au un buget redus de călătorii trebuie să se uite după alternative ieftine ale destinaţiilor turistice celebre. România este una dintre aceste destinaţii, care este relativ ieftină şi are multe de oferit. Capitala Bucureşti oferă hoteluri decente, la un preţ de 40 de euro pe noapte. O bere costă circa 1 euro, iar mâncarea este ieftină şi delicioasă. Într-un tur al minunilor naturale precum vulcanii noroioşi, lacuri graciare, Marea Neagră sau legendara Transilvanie, puteţi descoperi o parte a planetei ieftină şi frumoasă.

Mai puţine ore în faţa televizorului
Destinaţie: Cape Otway, Australia

În medie, oamenii au petrecut 20% din anul trecut în faţa televizorului. De ce nu aţi încerca să petreceţi mai puţin timp în faţa televizorului, a calculatorului sau a iPad-ului. Oricine vrea să scape din lumea gadgeturilor ar trebui să meargă în Australia, în Cape Otway. O rezervaţie naturală, Cape Otway este înconjurat de sălbăticie pură unde puteţi sta în compania cangurilor, a urşilor koala sau în mijlocul naturii frumoase.

O viaţă mai sănătoasă
Destinaţie: Munţii Samson, Turcia

Beţi mai puţin alcool, mâncaţi mai sănătos şi scăpaţi de excesele care vă pot îmbolnăvi. Dacă vreţi să vă menţineti sănătatea sau să vă rezolvaţi anumite probleme, Natur-Med Hot Springs Resort din Turcia deţine cheia.

Renunţatul la fumat
Destinaţie: Alicante, Spania

Dacă petreceţi primele zile după ce aţi decis să renunţaţi la fumat departe de tentaţia de a aprinde o ţigară, totul devine mai uşor. Din ce în ce mai multe resorturi turistice oferă programe pentru cei ce vor să renunţe la fumat, aşa cum face şi SHA Wellness Clinic din Alicante, Spania.