Ceasuri & Bijuterii

Un ceas vintage cu o „inimă“ nouă

03 feb 2011 73 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Prima a fost Chronomat 01. A urmat Navitimer 01 şi Transocean 01 (lansat cu numai două luni în urmă). Anul acesta, Breitling scrie un nou capitol în istoria cronografului Montbrillant - pentru prima dată îl echipează cu Calibrul 01.

Modelul care urmează să fie dezvăluit publicului la Baselworld 2011 are un aspect tehnic inspirat de anii '40-'50. Carcasa are diametrul de 40 mm, iar pe cadran se află o gradaţie circulară specială pentru piloţi.

Cronograful a fost denumit după strada Montbrillant din Chaux-de-Fonds, regiunea în care se aflau manufacturile Breitling în perioada 1892-1979.

Acele vremuri au contribuit foarte mult la dezvoltarea invenţiilor brandului şi la îmbunătăţirile care au dus la schimbarea multor tendinţe, printre care primul cronograf de mână dotat cu buton de pornire şi oprire independent de coroană (1915), două butoane independente, unul pentru oprire şi unul pentru pornire (1934) şi primul cronograf de mână cu întoarcere automată (1969). Tot aici Breitling a creat primele cronografe care au contribuit la statutul brandului de "distribuitorul oficial de ceasuri în industria aviaţiei" şi care, în acelaşi timp, au dat linia de design după care au fost construite aceste ceasuri de atunci până astăzi.

Anul acesta, numele de Montbrillant este asociat cu o nouă inovaţie - includerea Calibrului 01, cel mai sigur şi eficient dintre mecanismele cu întoarcere automată.

Colecţia Montbrillant 01 Limited a fost lansată în ediţii gemene - 2.000 de piese în oţel inoxidabil şi 200 în aur roz, fiecare cu un număr individual gravat pe cadran în dreptul orei 9.

Tot pe cadranul Mercury Silver se află, conform tradiţiei, secundarul poziţionat central şi o versiune în aur de 18 karate a unui B înaripat stilizat care a servit ca simbol al brandului până la jumătatea secolului 20. Partea din spate a carcasei este transparentă, din cristal safir, ceea ce permite o vedere generoasă către Calibrul 01 certificat COSC.

Bezelul se roteşte bidirecţional, iar mecanismul se poate lăuda cu peste 70 de ore rezervă de mers, etanşeitate până la o presiune de 3 barri şi o frecvenţă de 28.800 de vibraţii pe oră.