Gastronomie

Un secret fara intimitate

02 apr 2009 74 afişări
Din aceeaşi categorie
Un secret fara intimitate
Pe bulevardul Decebal, intre Piata Alba Iulia si Piata Muncii sunt aproape 25 de localuri - cafenele, baruri, cluburi si restaurante. Unele mai elegante ca altele, cu firme luminoase sau cu sigle discrete, cu aer nobil.
Secret Cafe se afla la numarul 12. De afara pare sa faca parte din a doua categorie, cea cu aer nobil. Inauntru insa se confirma vechea zicala „aparentele insala".
Designul interior este destul de inspirat - mese mici, patratoase, din lemn wenge de culoarea ciocolatei dark, scaune „cafe au lait" in forma de scoica, lumina difuza data de cateva aplice asezate in sir de cate trei pe peretii tapetati cu o nuanta calda de visiniu, un bar pus in scena de trei corpuri de iluminat in forma de lacrima si o vaza cu flori de culoarea sangelui.
De la usa, amenajarea pare interesanta. Dar de la masa nu mai pare decat inghesuita. Mesele sunt atat de apropiate una de alta incat ai senzatia ca proprietarul a dat numele cafenelei gandindu-se la faptul ca oriunde ai sta in local nu ai cum sa nu afli secretele tuturor celor din jur. Noroc ca muzica este la un volum rezonabil. Macar nu e nevoie sa „strigi" la partenerul de conversatie.
Meniul contine, pe langa clasicele cocteiluri alcoolice si non-alcoolice, fresh-uri de fructe si specialitati de cafea. Exista si un meniu special pentru cocteilurile de cafea cu ciocolata si inghetata, whiskey, coniac sau suc de fructe, asa cum exista si o oferta „de criza" - o sticla de whiskey J&B costa 119, lei iar croissant-ul care insoteste cafeaua de dimineata este din partea casei. Iar in dreapta barului se afla doua vitrine cu prajituri, tarte si torturi de „asortat" bauturilor cu frisca.
De incercat Choccolino, cu inghetata, cafea, frisca si ciocolata, care vine intr-un pahar de martini si surprinde printr-o aroma intensa de cafea si un gust cald si rece in acelasi timp.