Style

Urechile si ochii pe Sibiu!

09 iul 2009 27 afişări
Din aceeaşi categorie
Urechile si ochii pe Sibiu!

Dar si artistii vizuali vor avea drept de cetate, iar printre ei se vor regasi nume cunoscute publicului nostru: Nicu Ilfoveanu, Daniela Turcu, Anda Cofaru, carora li se vor alatura cu expozitii permanente pe durata festivalului Aaron Stainthorpe si Armin Muhsam.


ARTmania 2009 este organizata in par­­­teneriat cu Pri­maria Sibiu si Consiliul Local Sibiu. Biletele costa 110 lei pe zi si 180 de lei un abonament. In continuare, iata schi­tele de portret ale trupelor participante.
Tristania este o formatie de gothic metal din Norvegia. A fost fondata in 1996, de catre Morten Veland (voce/chitara), Einar Moen (clape) si Kenneth Olsson (tobe). La scurt timp, componenta sa a fost completata de Vibeke Stene (voce), Anders Hidle (chitara) si Rune Osterhus (bass). In anul 2000, Morten Veland a parasit trupa, careia i s-au alaturat in schimb Kjetil Ingebrethsen si Osten Bergoy.
Cei sase britanici din formatia My Dying Bride au lasat publiculului de la ARTmania 2007 o impresie extraordinara. Concertul lor din acest an este dedicat promovarii ultimului album, intitulat For Lies I Sire.
My Dying Bride a debutat cu stilul doom metal, vocea fara tonuri foarte joase auzindu-se chiar de la al doilea album, Turn Loose the Swans. The Angel and the Dark River, din 1995, a marcat disparitia vocilor „morbide", care au revenit in 1999, pe The Light at the End of the World. My Dying Bride a produs in 19 ani de existenta zece albume, sapte compilatii si trei productii video. Opeth canta metal progresiv din 1990. In cei 19 ani de existenta, trupa a trecut prin numeroase schim­bari si a produs noua albume. Opeth nu ar fi ajuns pe culmile succesului de astazi fara aportul lui Mikael Akerfeldt, membru din 1992, solist, chitarist si compozitor principal. Mixul sonor format din parti de heavy metal, pasaje acustice, elemente de progressive metal si progressive rock confera indentitate marcii Opeth. Subscribe, una dintre cele mai a­pre­ciate trupe rock din Ungaria, aduce la Sibiu muzica traditionala maghiara, combinata cu muzica rock moderna.
Formatia a fost infiintata im 1999. Cea mai recenta productie a trupei, The Weight Of Oneness, a devenit cel mai difuzat clip la MTV Ungaria in martie 2008.
Pain este un proiect industrial metal din Suedia, semnat de Peter Tagtgren, care il descrie astfel: „Am luat un calculator si am inceput sa ma joc cu ritmuri digitale care au generat tot felul de rezultate. Dintr-o data, am inceput sa fac acest gen de muzica. Singura muzica pe care o facusem pana atunci era fie black, fie death metal, iar eu voiam mai mult, asa ca m-am indreptat catre sunetele electronice."
Nightwish e o formatie finlandeza de metal simfonic, fondata in anul 1996. Nightwish a contribuit semnificativ la cresterea popularitatii genului de muzica heavy metal cu elemente simfonice. Formatia, deja apreciata in Finlanda dupa lansarea primului single, The Carpenter (1997), si-a castigat faima internationala cu albumele Oceanborn (1998) si Wishmaster (2000).
Ultima, dar nu cea din urma, Luna Amara, este o formatie de muzica rock originara din Cluj-Napoca si a fost fondata in 1999, de catre Nick Fagadar (voce, chitara) si Gheorghe Farcas (chitara bass).
La scurt timp, alti artisti au completat trupa. Un instrument aparte, mai rar intalnit in muzica rock, pe care il foloseste aceasta este trompeta (interpretata de Mihnea Blidariu).