Ceasuri & Bijuterii

Vacheron Constantin, calibru si modele noi pentru Patrimony Traditionnelle

07 mai 2009 227 afişări
Din aceeaşi categorie
Probabil ca Vacheron Constantin este singura marca de haute horlogerie care poate folosi, in descrierea ceasurilor sale, cuvinte precum „sublim", „vrajit" sau „alchimie subtila" fara ca ziaristii sau colectionarii sa-si dea ochii peste cap si sa mormaie ceva despre departamentele de marketing care nu mai stiu ce sa scrie ca sa vanda ceasuri.
Vacheron Constantin, pe de alta parte, desi, desigur, doreste sa-si vanda ceasurile, are exact acelasi comportament aristocratic si subtil ca liderul sau, Juan Carlos Torres, si reuseste intotdeauna sa evite atitudinea uneori mercantila (si in ultima vreme oarecum disperata) a altor jucatori. Evident, e parca mult mai simplu sa ai o demnitate impresionanta daca esti in bransa de peste un sfert de mileniu.
Anul acesta Vacheron Constantin a lansat mai multe modele din seria Patrimony Traditionnelle care au atras atentia chiar si in atmosfera de ianuarie deprimant a Salonului de la Geneva. De pilda, noul Patrimony Traditionnelle cu carcasa de 38mm, echipat cu un nou calibru in intregime proiectat si realizat in atelierele marcii din Vallée de Joux - Calibrul 4400. E un mecanism cu remontaj manual, cu un diametru impresionant de 28,5mm si o rezerva de functionare de 65 de ore. Carcasa noului Patrimony Traditionnelle e din aur roz si are un capac din cristal safir, care expune noul mecanism. Varianta de 38mm, precum si un model mult mai mic (30mm) au fost lansate si ca skeleton, fiind echipate cu Calibrul automatic 1120 SQ, creat in 1967 (pentru carcasa de 38mm) si cu deja venerabilul mecanism mecanic clasic 1003 SQ, care implineste 55 de ani in 2010 (pentru carcasa de 30mm). Ambele calibre sunt extrem de plate (conditie sine qua non pentru modelele skeleton) - 2,45mm pentru 1120 SQ si 1,64mm pentru 1003 SQ. Casa de orologerie a ales aceleasi dimensiuni (38 si 30 de milimetri) pentru variantele haute joaillerie. In ipostaza mai mare, carcasa (aur alb) si cadranul sunt pavate cu aproape 650 de diamante, iar mecanismul este un mecanic clasic - Calibrul 1400. Modelul de 30mm are mecanism quartz si poate fi pavat cu circa 400 sau 100 de diamante.
Dincolo de ornamente precum diamantele sau decoratiunile variantelor skeleton, Vacheron Constantin a adaugat si doua modele foarte „serioase" liniei Patrimony Traditionnelle: un cronograf si, mai ales, un cronograf cu calendar perpetuu. Acest al doilea model se prezinta ca un model de 43mm intr-o carcasa de aur roz, care adaposteste mecanismul cu remontaj manual 1141 QP (de la quanti'me perpétuel, denumirea frantuzeasca pentru calendar perpetuu). Mecanismul cu 18.000 de vibratii pe ora are o rezerva de functionare de 48 de ore si propulseaza functii precum ora, minutele, secunde, cronometrarea minutelor si a secundelor, ziua, luna, anii bisecti, fazele astronomice ale Lunii si data. Luna - adica aspectul ei reprezinta una dintre trasaturile caracteristice ale acestui model Vacheron Constantin - gravata pe o placa de aur, e cand trista, cand zambitoare.
 
Dublu Agassi-Graf la Roland Garros
Longines e una dintre marcile orologere care s-au asociat de timpuriu cu sportul, cronometrand felurite evenimente, de la hipism la tenis.
In 2007, brandul a devenit si partenerul oficial al turneului de la Roland Garros, o incununare a relatiei speciale a marcii cu sportul alb si unul dintre proiectele sprijinite intens de CEO-ul Longines, Walter von Kaenel.
In acelasi an, Longines a crescut miza pe tenis semnand un contract de imagine cu Andre Agassi, iar anul trecut Stefanie Graf, nimeni alta decat sotia lui Agassi si o alta legenda vie a tenisului, a fost numita printre Ambasadorii Elegantei (astfel denumiti datorita celebrului slogan Longines - „Elegance is an attitude"). La editia din acest an a turneului parizian, cuplul Agassi-Graf va fi prezent pe 6 iunie, pentru a marca zece ani de la cucerirea trofeului Roland Garros de catre ambii jucatori.
Cu aceasta ocazie, Longines a organizat mai multe evenimente, printre care 8 meciuri intre cei doi campioni si copii din zece tari, o serata de gala si o licitatie a doua ceasuri Longines create special pentru acest eveniment.
Marca elvetiana va dona fondurile castigate in urma licitatiei, dar si cate 10.000 de dolari pentru fiecare meci jucat de Agassi fundatiei pentru copii infiintata de tenismanul american.
 
www.ralucabadea.com