Travel

Vreţi să vă angajaţi la Google? Răspunsurile la 5 întrebări puse la interviul de angajare

27 dec 2011 10758 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Vreţi să vă angajaţi la Google? Răspunsurile la 5 întrebări puse la interviul de angajare

Să te angajezi la Google este un vis pentru mulţi. Şi pentru că foarte mulţi candidaţi îşi depun dosarele pentru a se angaja la gigantul american, cei de acolo vor să se asigure că angajează cei mai buni oameni. Aşa că au realizat o serie de întrebări ce necesită o gândire analitică foarte bună sau uneori doar puţină inventivitate.

Cert este că întrebările puse în interviurile de angajare de la Google au devenit celebre, iar The Wall Street Journal răspunde la cinci dintre ele.


1. Care este următorul număr din acest şir: 10, 9, 60, 90, 70, 66 … ?


Spuneţi pe litere numerele (este valabil doar în engleză, limba în care se dă interviul):

Ten

Nine

Sixty

Ninety

Seventy

Sixty-six

Numerele sunt în ordine crescătoare în funcţie de numărul de litere din care sunt formate cuvintele. Un răspuns corect ar fi fost un număr a cărui transcriere să conţină nouă litere, precum 96. Un răspuns inteligent ar fi fost "one googol". Acesta este numărul care poate fi scris ca "1" urmat de o sută de zerouri. Google, numele companiei, este la origine o greşeală de scriere a cuvântului "googol".

2. Sunteţi într-o maşină cu un balon cu heliu legat de podea. Ferestrele sunt închise. Când acceleraţi ce se întâmplă cu balonul - se mişcă în faţă, în spate sau stă pe loc?

Conform legilor universale, balonul se va deplasa în spate atunci când accelerezi. Însă lucrurile nu stau aşa. La această întrebare trebuie să deduceţi cum se mişcă balonul şi să îi explicaţi celui care vă intervievează acest lucru.

Un răspuns bun este să faceţi o comparaţie cu un boloboc. Acesta este instrumentul folosit pentru a vedea dacă o suprafaţă este orizontală. Este format dintr-un tub subţire de sticlă ce conţine un lichid colorat cu o bulă de aer în el. Când acesta se află pe o suprafaţă perfect orizontală, bula de aer va sta în mijloc. Atunci când suprafaţa este înclinată, bula se deplasează către partea tubului aflată la o înălţime mai mare.

Asemănarea cu situaţia balonului constă în faptul că de fapt bula de aer nu este decât "o gaură" în acel lichid. Când suprafaţa nu este perfect dreaptă, gravitaţia trage lichidul către capătul aflat în partea de jos. Acest lucru face ca bula să ajungă acolo unde nu se mai află lichid, adică în partea superioară.

Aşadar, revenind la cazul nostru, gravitaţia trage aerul, mai greu decât heliul, în partea de jos forţând astfel balonul să se deplaseze către plafon.

Atunci când acceleraţi, aerul este împins în spate, aşa cum se întâmpla şi cu corpul dumneavoastră. Acest lucru face ca balonul ce conţine un gaz mai uşor decât aerul să se deplaseze în faţă. Când maşina frânează, aerul se deplasează în faţă, ceea ce face ca balonul să se deplaseze în spate. Pe scurt, balonul se va deplasa în direcţia spre care se accelerează.

3. Folosind clepsidre de patru minute şi de şapte minute, măsuraţi exact nouă minute fără ca procesul să dureze mai mult de nouă minute.

Întoarceţi ambele clepsidre pornind de la zero. Întoarceţi clepsidra de patru minute atunci când se termină (la 4:00), faceţi acelaşi lucru şi cu clepsidra de 7 minute (la 7:00). Când clepsidra de patru minute se goleşte din nou (la 8:00), în partea de jos a clepsidrei de 7 minute se află nisipul scurs într-un minut. În acel moment întoarceţi clepsidra de 7 minute din nou şi lăsaşi să se scurgă nisipul acumulat într-un minut. După ce ultimul bob de nisip pică au trecut cele nouă minute.

4. O carte are "n" pagini, numerotate de la 1 la n. Numărul total de cifre ce alcatuieşte numărul de pagini ale cărţii este de 1.095. Câte pagini are cartea?

Fiecare număr are o cifră în coloana unităţilor. Cartea având "n" pagini, înseamnă că pe această coloană sunt "n" cifre. Toate numerele de pagină în afară de primele 9 au o cifră în coloana zecilor. Acest lucru înseamnă "n"-9 cifre. Toate numerele de pagină mai puţin primele 99 au o cifră în coloana sutelor (adică "n"-99).

Am putea continua, dar nu multe cărţi au mai mult de 999 de pagini, iar o carte care are 1.095 cifre în numărul total de pagini nu are mai mult de atât.

Transformată în ecuaţie, numărul 1.095 trebuie să fie egal cu n + (n-9) + (n-99).

Acest lucru poate fi simplificat astfel: 1.095= 3n-108

Adică 3n=1.203, n=401

Aşadar, numărul total de pagini este 401.

5. Un om îşi trage maşina lângă un hotel şi îşi pierde întreaga avere. Ce s-a întâmplat?

Respectivul juca Monopoly.

Citeşte şi: