Ceasuri & Bijuterii

Yvan Arpa adera la steampunk

25 feb 2010 77 afişări
Din aceeaşi categorie
Yvan Arpa adera la steampunk

Un model interesant al noului brand este Tesla - probabil ca Yvan Arpa a urmarit de multe ori Prestigiul si, impresionat de efectele speciale si de personalitatea lui Nikola Tesla, i-a venit ideea unui ceas steampunk, foarte potrivit in acest moment, cand orice obiect de inspiratie victoriana zboara din magazine, de la bijuterii la ceasuri sau haine sau design interior. Ce-i drept, Arpa e de multa vreme fascinat de steampunk, dupa cum dovedesc si modelele lansate la Romain Jerome, inclusiv celebrul Cabestan (realizat in colaborare cu Vianney Halter si Jean Fran'ois Ruchonnet).

Tesla Skeleton Tourbillon e, ca aproape toate creatiile lui Yvan Arpa, un ceas care ar putea fi caracterizat ca o scamatorie de marketing si scos din ecuatie. Ceea ce nu se intampla pentru ca, desi elementul senzationalist e cu siguranta o componenta importanta a strategiei sale, ceasurile au o valoare intrinseca uriasa. In acest caz, Arpa se slujeste de bobina Tesla pentru a "sculpta" carcasele ceasurilor cu un soc electric de 1.000.000 de volti. Rezultatul - forme contorsionate, chinuite, dar surprinzator de frumoase.

Evident ca a fost gasit si numele perfect pentru colectie - Coup de foudre, care face referire si la atractia pe care o exercita aceste ceasuri, dar si la tratamentul cu "fulgere" pe care le-au suferit pentru a arata asa. Gama Artpiece 1/1 va cuprinde 360 de modele - fiecare o piesa unica datorita formelor diferite ale carcaselor si datorita cadranelor decorate de pictorita Dominique Arpa-Cirkpa, sotia sa.

Profitand de entuziasmul actual pentru acest curent in design, Arpa arata si ca este constient de situatia economica, astfel incat multe dintre modelele Artya au preturi sub 10.000 de euro.

Mai multe amanunte de la Basel, dar cu siguranta este un brand care merita urmarit, macar de colectionarii care isi doresc ceasuri deosebite.

www.ralucabadea.com