Antreprenorul care a reînviat bicicletele Pegas a lansat un nou model. Galerie FOTO

Ziarul Financiar 20.03.2016

Pegas a lansat cel mai nou model de biciclete, Pegas Drumeţ, la un an după ce fostul brand a fost relansat sub un aer proaspăt. 

Noile biciclete, gândite pentru evadări de weekend şi drumuri forestiere/ montane, costă între 1500 şi 1700 de lei. Bicicleta are ca dotări Roţi de 27,5", cadru Bărbat de 19", din Oţel CrMo, suspensie faţă, 3x8 viteze, frâne pe disc, echipare Sunrace - Sturmey Archer şi este disponibilă în 2 culori. 

Povestea tânărului care a făcut Pegas din Epoca de Aur să fie cea mai cool bicicletă. "Nu uita, eşti tânăr cât mai vrei să călătoreşti cu Pegas"

A vrut să îşi cumpere o bicicletă ieftină şi - spune chiar el - cool, după ce i s-au furat mai multe biciclete scumpe. A sunat la fabrica Pegas din Zărneşti şi cineva i-a spus că nu se mai produc de ani buni. Aşa s-a născut ideea unei afaceri cu biciclete Pegas, pe care Andrei Botescu, un tânăr de 35 de ani, a vrut să o pună în practică încă din 2008. După numeroase încercări, atelierele pegas au ajuns să producă două modele. O bicicletă Pegas „made in Romania" costă acum între 1.100 şi 1.300 de lei şi este produsă într-o parcare dezafectată din Bucureşti. Cine sunt tinerii care au reînviat o marcă definitorie pentru Epoca de Aur?

Atelierele Pegas reprezintă mai mult decât un proiect, sunt visul american adaptat în România: visul românesc - "nişte băieţi pasionaţi pornesc o afacere şi la un moment dat au succes", spune Andrei Botescu, un antreprenor de 35 de ani. "Mai sunt câteva cazuri izolate în IT, dar proiecte de afaceri direct din stradă numai în America se întâmplă, numai în ţările mai dezvoltate", zâmbeşte Botescu, iniţiatorul proiectului care se dezvoltă în clădirea Ciclop de pe bulevardul bucureştean Magheru. De câteva luni, aici e sediul Atelierelor Pegas, un fel de "time machine" de unde noile Pegas îşi iau zborul spre nostalgicii bicicletei din Epoca de Aur şi tinerii iubitori de vintage. Lanţuri şi spiţe în graffiti, miros de cauciuc, o acadea şi un tricolor pierdute într-un coş de nuiele, tabloul cu Ceauşescu sprijinit de perete şi labirintul parcării dezafectate prin care se vede cerul fac scenografia locului de unde se nasc sau mai bine zis, renasc visele din copilărie ale oamenilor mari de azi.