Franks a plecat zambitor de la BNR, mergand pe jos spre biroul Fondului de langa Hanul lui Manuc

Autor: Voican Razvan 05.05.2010

Jefrrey Franks, seful misiunii FMI, si-a incheiat discutia de mai bine de o ora de la Banca Nationala cu guvernatorul Mugur Isarescu si a plecat pe jos spre biroul Fondului de langa Piata Unirii. Zambitor, el le-a sugerat jurnalistilor prezenti pe treptele din fata BNR sa faca o plimbare "in aceasta zi frumoasa".

"Nu comentez despre politica fiscala", a raspuns Franks, asaltat de intrebarile privind cresterea TVA. El a spus ca a discutat cu Isarescu despre politica monetara, iar deciziile finale vor fi anuntate la finalul vizitei. Probabil maine sau vineri.

Va invitam la sondaj: Care ar fi raul cel mai mic? Romania trebuie sa majoreze impozitele pentru a aduce mai multi bani la buget. Ce ati alege daca ati fi in postura de a lua o decizie de politica economica?

La aceasta ora, reprezentantii Comisiei Europene au o intalnire la ANAF privind masuri de imbunatatire a colectarii veniturilor.

Intre timp, la Palatul Cotroceni s-au adunat majoritatea ministrilor cu responsabilitati pe zona economiei: Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu. Ei discuta cu presedintele Basescu pozitia Romaniei in negocierea cu FMI privind majorarea impozitelor.

Surse oficiale afirma ca din punctul de vedere al Fondului discutia se axazeaza pe doua variante de baza: fie majorati moderat atat TVA, cat si cota unica, fie cresteti puternic una dintre cele doua taxe.