Ultimele noutăţi: Google va lansa pe piaţă, la sfârşitul lui noiembrie, o tabletă care să concureze iPad

Autor: Adrian Voicu 19.08.2010

Google va lansa pe piaţă, la sfârşitul lui noiembrie o tabletă PC care va rula Chrome OS ca sistem de operare şi prin care gigantul internet speră să concureze iPad-ul de la Apple.

Conform publicaţiei Download Squad, tableta va fi produsă de compania HTC.

Conform site-ului, tableta va avea la bază o platformă Nvidia Tegra 2, aceasta fiind recunoscută pentru procesorul care este economic din punctul de vedere al consumului de curent, fiind folosit în principal pentru device-uri mobile.

Tableta va avea o rezoluţie de 1280x720 pixeli, va fi multitouch, cu o memorie de 2 GB de RAM şi şi o unitate de stocare solid state de cel puţin 32 GB.

De asemenea, tableta Chrome va dispune de GPS, camera video şi posibilitatea de mărire a capacităţii de stocare printr-un cititor de carduri de memorie. Printre elementele de conectivitate se vor număra accesul la reţele WiFi, conexiuni Bluetooth şi 3G.

Există speculaţii şi cu privire la preţul pentru versiunea de bază, acesta ridicându-se la 300 de dolari.

Google a mai încercat în colaborare cu HTC să intre pe segmentul smartphone-urilor, prin scoaterea pe piaţă a telefonului Nexus One, dar această încercare s-a dovedit a fi un eşec, gigantul internet neavând infrastructura necesară pentru a face faţă plângerilor clienţilor. Gigantul internet a renunţat la vânzarea telefoanelor prin magazinul online, concentrându-se pe retailul clasic.

Primele zvonuri privind intrarea în luptă cu Apple pe segmentul tabletelor PC au apărut încă din februarie.