Viaţa în 8 metri pătraţi: cum arată casa cu etaj care încape într-o sufragerie - galerie FOTO

Autor: Radu Racu 30.11.2010

Prăbuşirea pieţei imobiliare din SUA din cauza crizei economice a scos la iveală un segment neobişnuit pe piaţa rezidenţială care se pare că atrage tot mai mulţi fani: căsuţe cu o suprafaţă utilă de circa 8 metri pătraţi, cu bucătărie, baie şi prispă, scrie Associated Press

"Este foarte ne-american în sensul că mic înseamnă consum mai redus", spune Jay Shafer, de 46 de ani, care a trăit într-o astfel de locuinţă timp de nouă ani, până s-a născut fiul său.

Shafer şi-a construit prima mini-casă în urmă cu zece ani, cu o suprafaţă totală de circa 8 metri pătraţi. Locuinţa era dotată cu o bucătărie cu chiuvetă şi aragaz, o baie cu duş, o terasă de două persoane, un dormitor şi o "cameră de zi" unde lucra şi îşi primea musafirii, cu condiţia să nu fie mai mult de doi.

După ce s-a născut fiul său, în urmă cu un an, Shafer s-a mutat într-o casă de 500 de metri pătraţi. Acum el deţine compania Tumbleweed Tiny House, care proiectează şi construieşte locuinţe în miniatură. Casele costă între 40.000 şi 50.000 de dolari dar poti fi cu până la 50% mai ieftine dacă proprietarul alege să asambleze singur.

Citiţi aici şi cum arată construcţia de case de lemn din România.