Arctic, afaceri de 200 mil. euro din electrocasnice, majoritatea la export

Autor: Cristina Roşca 23.03.2011

Producătorul de electrocasnice Arctic, unul dintre cei mai mari exportatori de bunuri de larg consum din România, a realizat în 2010 afaceri de 200 milioane de euro, cu 6% mai mult decât anul anterior.

Peste 80% din această cifră a fost realizată din vânzarea produselor fabricate la Găeşti, în timp ce restul provine din vânzarea electronicelor şi electrocasnicelor Arctic produse în alte fabrici ale grupului Arcelik.

Arctic a produs anul trecut peste 1,2 mil. de frigidere Arctic şi Beko, mai multe cu 15% decât în 2009. Din totalul producţiei de la Găeşti 80% a mers la export în ţări precum Turcia, Spania, Germania, Franţa, Anglia şi Polonia. Arctic merge la export doar cu produsele Beko, în timp pe piaţa internă sunt vândute ambele branduri.

În 2010, fabrica şi-a extins capacitatea de producţie cu 17% faţă de anul anterior, până la 1,400,000 de unităţi. Mizând pe dezvoltarea exporturilor, compania a investit la fabrica de la Găeşti 6,5 milioane de euro, direcţionate în principal în eficientizarea proceselor, noi tehnologii şi creşterea capacităţii de producţie.