Mediafax.biz Exclusiv

Arctic promovează un român de 31 de ani pe poziţia de CFO

Autor: Adelina Mihai

15.03.2011, 18:21 59

El îl înlocuieşte pe germanul MuratOlcayto, care a ocupat această poziţie timp de patru ani şi careşi-a încheiat man datul, preluând funcţia de CFO al companiei înGer mania. Anterior, Stoica a deţinut funcţia de de Finance andReporting manager. Din noua poziţie, el va coordona 34 de angajaţidin departamentele de contabilitate, trezorerie, buget şiraportare, IT şi legal.

Absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale dincadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Stoica are şi odiplomă ACCA, una din cele mai prestigioase calificări din domeniulfinanciar.

Prin înlocuirea unui expat cu un manager român, o companie îşireduce costurile cu 25- 30%, potrivit informaţiilor din piaţă.Arctic, care produce şi comercializează brandurile Arctic şi Beko,este deţinut de grupul turc Arcelik şi are 2.300 de angajaţi pepiaţa locală. Compania nu a raportat încă situaţia financiară cucare a încheiat anul trecut, însă în 2009 a avut o cifră de afaceride 200 de milioane de euro (în scădere cu 13% faţă de 2008) şi unprofit de aproape 35 de milioane de euro (triplu faţă de anulanterior), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.Producătorul a exportat anul trecut aproape 1 milion de frigidere,cu o valoare estimată de ZF între 125 şi 140 de milioane de euro.Compania trimite la export doar frigidere Beko, în timp ce brandulArctic este comercializat doar pe piaţa locală.

Printre competitorii Arctic pe piaţa locală se numără LGRomânia, Electrolux, Philips şi Indesit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO