Românii se calcă în picioare nu numai pentru ulei şi zahăr ci şi pentru haine mai ieftine. Mii de persoane la deschiderea primului magazin H&M din România - galerie FOTO

Autor: Cristina Roşca 25.03.2011

Probabil că reprezentanţii H&M România regretau vineri dimineaţă că primul magazin pe care l-au inaugurat pe piaţa locală nu a fost mai încăpător. Câteva mii de oameni s-au îmbulzit în primele ore ale deschiderii pe cei 1.700 de metri pătraţi ai magazinului pentru promoţiile şi reducerile anunţate.

Cum arată primul magazin H&M din România - galerie FOTO

Cu puţin timp înainte inainte de ora 11 coada de la H&M se intinde de la o intrare la alta a magazinului.. Sunt pe putin cateva sute de oameni. Peste 20 de persoane asigura securitatea pentru ca nimeni sa nu triseze si sa astepte la coada. Lumea insa se strecoara.

''Am veni chiar si cu mana in ghips pentru H&M'' spune cineva care asteapta. ,,Stam aici de o ora spune altcineva''. Toti insa recunosc ca nu au vazut nicaieri o coada mai mare. La coada sunt persoane de toate varstele, de la cateva luni la peste 60 de ani.

România, prima piaţă cu opt magazine din primul an


S-au deschis portile magazinului. In prima faza au intrat cateva sute iar cozile din afara magazinului cresc in continuare vazand cu ochii. In afara de cei de la coada, alte cateva zeci au venit sa admire spectacolul si sa il imortalizeze facand poze sau clipuri cu telefonul.

Primul cumpărător a reuşit să ajungă la casă de abia după o oră de aşteptat. "Nu mi-am luat decât o pereche de ochelari", a spus acesta.

Primii 100 de clienţi ai H&M au primit un card în valoare de 80 de lei, care va putea fi folosit în orice magazin H&M din România.

Karl Johan Persson, CEO-ul H&M, şi Carlos Duarte, country managerul în România, au inaugurat vineri primul magazin H&M din România, în cadrul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Capitală.

Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 1.700 mp şi va fi urmat până la sfârşitul lunii aprilie de încă patru magazine în Bucureşti (Unirea Shopping Center, Plaza România, Bucureşti Mall şi Băneasa Shopping City) şi unul în Braşov (Unirea Shopping Center); până la sfârşitul anului vor mai fi deschise încă trei magazine - două în Cluj-Napoca şi unul în Timişoara. În cele 8 magazine vor lucra 400 de angajaţi.