Companii

CEO-ul H&M: România este prima piaţă unde vom deschide din primul an opt magazine

CEO-ul H&M: România este prima piaţă unde vom deschide din primul an opt magazine

Carlos Duarte (st.), country managerul în Ro­mâ­nia, şi Karl-Johan Persson, CEO-ul H&M

Autor: Iuliana Roibu

24.03.2011, 23:43 920

Karl-Johan Persson, CEO-ul H&M, şi Carlos Duarte, countrymanagerul în Ro­mâ­nia, vor inaugura astăzi primul magazin H&M din România, în cadrul centruluico­me­r­cial AFI Palace Cotroceni din Capitală.

Magazinul se întinde pe o suprafaţă de 1.700 mp şi va fi urmatpână la sfârşitul lunii aprilie de încă patru magazine în Bucureşti(Unirea Shopping Center, Plaza România, Bucureşti Mall şi BăneasaShopping City) şi unul în Braşov (Unirea Shopping Center); până lasfârşitul anului vor mai fi deschise încă trei magazine - două înCluj-Napoca şi unul în Timişoara. În cele 8 magazine vor lucra 400de angajaţi.

Cum arată primul magazinH&M din România - galerie FOTO

Karl-Johan Persson a fost numit CEO al H&M în iulie 2009(când avea 33 de ani), fiind vectorul celei de-a treia generaţiiPersson care preia conducerea companiei. Bunicul său, ErllingPersson, a fondat H&M în 1947. Karl-Johan Persson este prezentla fiecare intrare a H&M pe o nouă piaţă, România fiind unuldintre principalele sale pariuri de când a fost numit CEO. "Româniaeste prima piaţă unde vom deschide din primul an opt magazine. Esteun număr foarte mare", a spus Karl-Johan Persson. De regulă,retailerul deschide două, trei maga­zine în primul an.

În 2010, H&M a avut vânzări de 11,8 mld. euro şi un profitnet de 2,7 mld. euro în cele 2.200 de magazine. Astfel, me­diavân­ză­rilor unui magazin H&M este în jurul a 5 mil. euro, ceeace înseamnă că într-un an complet de funcţionare opt magazine arputea rula în România în jur de 40 mil. euro.

Citiţi mai multe despre Karl-Johan Persson în ediţia desăptămâna viitoare a revistei BUSINESSMagazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO