BP reia exploatările petroliere din Golful Mexic, la un an după cel mai mare dezastru ecologic din istoria SUA

Autor: Radu Racu 03.04.2011

Compania petrolieră British Petroleum (BP) a ajuns la un acord cu autorităţile din SUA pentru reluarea exploatărilor la mare adâncime în Golful Mexic, la un an după ce explozia de la platforma Deepwater Horizon a provocat o scurgere uriaşă de petrol, generând cel mai grav accident ecologic din istoria Statelor Unite, scrie Reuters, citând publicaţia britanică Sunday Times.

Conform ziarului englez, gigantul petrolier a permis prezenţa permanentă a inspectorilor pe platforme şi a acceptat să aplice norme de securitate şi siguranţă mai dure decât cele impuse imediat după accident.

Conform Sunday Times, BP va putea doar să menţină sau să majoreze producţia la platformele existente, fără să poată demara foraje noi. Compania britanică a refuzat să comenteze informaţiile din presă.

Compania petrolieră britanică British Petroleum a reuşit la jumătatea lunii septembrie a anului trecut să sigileze puţul responsabil pentru mareea neagră din Golful Mexic, la 153 de zile după ce explozia platformei Deepwater Horizon a provocat moartea a 11 persoane, deve­nind totodată cea mai mare poluare petrolieră din istoria Statelor Unite.