Jaf la o unitate bancară din Bucureşti

Autor: Mediafax 07.04.2011

O persoană având o cagulă pe faţă a intrat într-o bancă din zona Constantin Brâncoveanu, din Bucureşti, unde le-a ameninţat pe casiere, a furat banii şi a fugit. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat că tâlhăria a avut loc la ora 10.10, informează Mediafax.

Agresorul a intrat în bancă, având în mână un obiect care ar fi putut fi o armă, nefiind încă stabilit dacă aceasta era una adevărată sau de jucărie.

Bărbatul a intrat în bancă, le-a ameninţat pe trei angajate, dintre care două casiere, a luat o sumă de bani şi a fugit, a spus Sarca.

După ce agresorul a părăsit unitatea bancară, femeile au acţionat butonul de panică şi au apelat serviciul 112.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

Întrebat despre decizia de a nu avea niciun paznic în incinta unităţilor bancare ale BCR, purtătorul de cuvânt al băncii, Cornel Cojocaru, a declarat: "Am renunţat la pază umană pentru că e inutilă. Nu avem pază. Am eliminat paza şi am făcut public acest lucru. Cea mai bună cofirmare că a fost o măsură corectă este că am eliminat situaţiile în care băncile să se transforme în câmpuri de luptă, am evitat altercaţiile într-un spaţiu limitat".