Bănci și Asigurări

Cum justifică BCR lipsa pazei umane din băncile româneşti: băncile nu trebuie să devină câmp de luptă

Autor: Mediafax

07.04.2011, 12:07 63

Măsura luată în urmă cu un an privind renunţarea la paza umană afost corectă, deoarece astfel se pot evita situaţiile în careagresorii să intre în altercaţii cu paznicii, a declarat, joi,purtătorul de cuvânt al BCR, Cornel Cojocaru, referindu-se la jafulde la o unitate bancară din Bucureşti, informează Mediafax.

Corneliu Cojocaru a precizat că personalul a respectat întocmaiprocedurile, iar butonul de panică a fost acţionat conformacestora.

Reprezentantul BCR a spus că măsura renunţării la paza umană,luată în urmă cu un an şi făcută publică atunci, s-a dovedit a fiuna bună, deoarece astfel se pot evita situaţiile în care pazniculsă fie agresat de către atacatori, iar "banca să se transformeîntr-un câmp de luptă".

"Am renunţat la pază umană pentru că e inutilă. Nu avem pază. Ameliminat paza şi am făcut public acest lucru. Cea mai bunăcofirmare că a fost o măsură corectă este că am eliminat situaţiileîn care băncile să se transforme în câmpuri de luptă, am evitataltercaţiile într-un spaţiu limitat", a spus Cornel Cojocaru, carea adăugat că nicio persoană nu a fost rănită.

Cojocaru a spus că la luarea acestei măsuri s-au respectatîntocmai normele de siguranţă şi toate procedurile, care au fostaprobate de poliţie.

"Poliţia a recomandat paza umană, dar este doar o recomandare pecare Poliţia poate să o facă", a susţinut Cojocaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO