Clienţii noi ai UPC pentru TV satelit plătesc iniţial 50 de lei

Autor: Adrian Seceleanu 03.05.2011

Clienţii noi care doresc să achiziţioneze serviciile de televiziune prin satelit ale UPC trebuie să plătească în avans la semnarea contractului 50 de lei - sumă în care primesc gratuit toate echipamentele necesare şi instalarea lor, plus 3 luni de servicii TV, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

ZF a scris în ediţia de marţi, citând datele obţinute de la instalatorii autorizaţi ai serviciilor de televiziune prin satelit ai UPC, că utilizatorii care semnează un contract nou trebuie să plătească în avans serviciile pe o perioadă de şase luni de zile, respectiv 119 lei, sumă care include toate echipamentele necesare şi instalarea lor.

Informaţia nu este corectă, spun oficialii UPC: "Taxa de activare este de 50 de lei. Clienţii noi au 1 lună de vizionare gratuită pe întreaga grilă (pachetele Familia, Aventura Plus, Sport şi Cinema) plus 2 luni gratuitate pe pachetele Familia şi Aventura Plus. Deci, la activare clienţii primesc pachete de programe cu discount".

UPC este în acest moment singurul jucător de pe piaţa locală de televiziune prin satelit care suportă integral costul echipamentelor de recepţie (antenă, set top box, LNB) pentru clienţii noi. Această strategie, combinată cu numărul mare de programe inclus în cel mai ieftin pachet, aproape dublu faţă de rivali, au adus UPC creşteri semnificative ale numărului de clienţi în ultimele două trimestre din 2010, compensând astfel scăderile UPC pe cablul TV.

RCS&RDS şi Romtelecom, numărul unu şi doi pe piaţa de satelit TV, şi-au redus subvenţiile acordate clienţilor noi pentru echipamentele de recepţie.