"Lasăă-nee"! Cum s-au bucurat acţionarii Praktiker de demisia directorului: + 9% pe bursă

Autor: Marius Oncu 20.07.2011



Directorul general al retailerului german de bricolaj Praktiker, Wolfgang Werner, a demisionat miercuri, iar acţiunile grupului au crescut cu 9% în urma anunţului, după ce au pierdut 65% din valoare de la începutul anului, transmite Reuters.

Werner va continua să îndeplinească atribuţiile de director general până la găsirea unui succesor, potrivit unui comunicat at Praktiker.

Grupul a avertizat, în iulie, asupra profitului pentru anul în curs, din cauza rezultatelor slabe din Germania şi Grecia. O strategie de a creşte profitul prin oprirea campaniilor nepopulare de discount a condus la un număr maimic de cumpărători, notează Reuters.

Vânzările Praktiker în România au scăzut în primul trimestru cu 29,5%, la 25,8 milioane de euro, retailerul invocând condiţii macroeconomice dificile. La sfârşitul primului trimestru, Praktiker avea 27 de magazine în România.

La nivel de grup, vânzările au scăzut în primul trimestru cu 10,9%, la 666,4 milioane euro, iar pierderile înainte de dobânzi, taxe şi amortizare au avansat cu 37,3%, la 71,6 milioane euro.