Recomandare Festivalul Enescu: Austrian Baroque Company

Autor: Timeout 02.09.2011

În cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional George Enescu vor concerta Residentie Orkest / Filarmonica din Haga, Akiko Ebi, Orchestra de Cameră "Philarmonia" şi Autrian Baroque Company.

Programul zilei începe de la orele 17:00 cu recitalul susţinut de Akiko Ebi la Ateneul Român. Pianista japoneză s-a lansat în viaţa muzicală internaţională după ce a câştigat Marele Premiu al Concursului Internaţional Marguerite Long din Paris, unde, de altfel, a primit patru premii speciale oferite de Arthur Rubinstein. În 1980 a câştigat premiul 5 la Concursul Internaţional Chopin din Varşovia, unde Martha Argerich, membră în juriu, a observat valorea artistică a pianistei şi i-a devenit mentor.

Programul lui Akiko Ebi de la Festivalul Enescu cuprinde J.S. Bach - Fantezia cromatică şi Fuga în re minor BWV 903, Fr. Liszt - Fragmente din "Harmonie poetique et religieuses" S173 (R 14), Cl. Debussy - Suita "Pour le piano" L. 95 (1901), Kôji Toyoda - "Pensée" pentru pian, G. Enescu - Suita nr. 2 în Re Major pentru pian op. 10.

Ziua continuă cu concertul Orchestrei de Cameră "Philarmonia". Concertul face parte din seria "Muzica sec XXI/ Enescu şi contemporanii săi" şi se desfăşoară, de la orele 18:00, în Sala "Mihail Jora" a Socieţăţii Române de Radiodifuziune. Dirijorul Orhestrei este Nicolae Iliescu, iar solistul Colin Carr - violoncel.

De la orele 19:30, Residentie Orkest / Filarmonica din Haga urcă pe scena Sălii Mari a Palatului. Orchestra care a cântat în deschiderea festivalului este dirijată de Christian Badea. Programul cuprinde şi o primă audiţie absolută, Dan Dediu (laureat al Concursului Internaţional "George Enescu" - ediţia 1991) - Atlantis

Ultimul concert al celei de-a doua zi a Festivalului George Enescu face parte din seria "Concertele de la Miezul Nopţii", cei de la Austrian Baroque Company cântă de la 22:30 la Ateneul Român.

Austrian Baroque Company (ABC) interpretează muzică europeană din secolele XVI - XVIII de toate genurile, de la trio până la orchestră de cameră. Repertoriul concertistic reflectă o perioadă din istoria muzicii care demonstrează cele mai variate aspecte ale muzicii - de la recitaluri tainice de fluier la concerte baroce pentru fluier (Vivaldi), numeroase proiecte artistice tematice au fost prezentate publicului şi înregistrate pe CD.

Programul Festivalului pe timeoutbucuresti.ro