Nemţii de la Max Boegl şi italienii de la Astaldi, constructorii Naţional Arena, vor schimba gazonul de luni: "Nu e nevoie să ne dăruiască cineva un gazon, ne asumăm înlocuirea lui pe cheltuiala noastră"

Autor: Andreea Neferu 09.09.2011

Constructorii stadionului Naţional Arena, nemţii de la Max Boegl şI italienii de la Astaldi, vor înlocui începând de luni gazonul de pe stadion, urmând ca în două săptămâni terenul de joc să poată fi practicabil.

"În urma unor expertize, specialiştii UEFA au stabilit grave deficienţe şI tratament necorespunzător la gazon. Noi am hotărât ca luni să începem demontarea gazonului şi înlocuirea lui pe cheltuiala noastră, pentru că aşa este normal să se întâmple. Ulterior vom recupera banii de la firmele Anconi, respectiv Gama Verde (care s-au ocupat iniţial de montarea gazonului - n.red). Nu există nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat cu suprafaţa gazonului, însă în aproximativ două săptămâni noi estimăm că noul gazon va fi utilizabil", a declarat pentru ZF Romeo Boţocan, directorul general al Max Boegl.


Cu Arena Naţională începe reconstrucţia comunităţii româneşti

George Becali, finanţatorul echipei Steaua, dar şi George Copos, acţionarul majoritar al clubului Rapid, au anunţat că vor schimba gazonul pe cheltuiala lor, urmând ca banii să fie decontaţi ulterior de Primăria Municipiului Bucureşti din banii ce ar fi trebuit plătiţi constructorilor pentru montarea gazonului. Constructorii spun însă că acest lucru nu se va întâmpla. "Nu e nevoie să ne dăruiască cineva un gazon, noi suntem antreprenorul general şi ne asumăm înlocuirea gazonului", a spus Boţocan.

Gazonul nu va fi gata pentru meciul Steaua-Schalke, care în cele din urmă va avea loc pe 15 septembrie la Cluj-Napoca, pe stadionul Dr Constantin Rădulescu, însă constructorii garantează că va fi practicabil pentru următorul meci, de pe 29 septembrie, dintre Rapid şI PSV Eindhoven.

Nemţii de la Max Boegl şi italienii de la Astaldi au subcontractat firma de construcţii Anconi Construct din Bucureşti, deţinută de Alina Mihaela Ciubotariu (37 de ani), pentru realizarea terenului de joc (inclusiv a sistemului de ventilaţie), însă mai departe Anconi a subcontractat firma Gama Verde din Focşani pentru montarea gazonului. Gama Verde este o firmă controlată de omul de afaceri Adrian Oprişan, 42 de ani, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan.

Referitor la anumite comentarii apărute în presă astăzi cu privire la calitatea îndoielnică a sistemului de irigare sau de încălzire de sub terenul de joc, Boţocan a declarat că "nu este vorba de aşa ceva", deteriorarea gazonului neavând legătură cu acestea.