Eveniment

Cu Arena Naţională începe reconstrucţia comunităţii româneşti

Cu Arena Naţională începe reconstrucţia comunităţii româneşti
08.09.2011, 00:07 1479

Luminile Arenei Naţionale au adus marţi-seară un zâmbet de satisfacţie pe feţele a milioane de români (50.000 la meci şi circa 4 milioane în faţa televizoarelor) şi pot contribui la reconstrucţia comunităţii româneşti, care în ultimii 20 de ani şi-a pierdut din sentimentul de apartenenţă la teritoriul naţional.

Ideea că şi în România poate fi construit un lucru frumos şi util, care dincolo de preţ să provoace un entuziasm general, poate crea noi legături între oameni care au aşteptat ordonaţi la intrarea în stadion, au cântat imnul şi au "făcut valuri" într-o arenă comparabilă cu cele din oraşe precum Berlin, Amsterdam sau Milano.

"A fost un eveniment plăcut, în care oamenii au putut sta împreună, având sentimentul de apartenenţă la aceeaşi comunitate", a comentat Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie din Bucureşti. Tot româneşte a fost făcut însă şi gazonul, care ne-a amintit de unde am plecat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO