Dacia Lodgy va costa 9.500 de euro. Vedeţi aici când se poate comanda în România. Galerie FOTO

Autori: Radu Racu , Bogdan Alecu 06.03.2012

Noul model Dacia Lodgy, care va fi construit în Maroc va avea un preţ de pornire de 9.500 de euro (TVA Inclus), şi va oferi posibilitatea includerii unui pachet opţional de navigaţie şi bluetooth, o premieră pentru marca de la Mioveni deţinută de Renault.

Clienţii din România pot comanda noul model începând cu data de 7 martie 2012, a anunţat marţi constructorul auto.


Despre Dacia Lodgy:

Cu cine va concura Dacia Lodgy

Ce face din Dacia Lodgy un model premium

De ce este Lodgy cel mai sigur model Dacia

Dacia Lodgy, care deşi nu este produs la Mioveni, ci în Tanger, la Maroc, are aproximativ 20% din componente de la furnizori din România, în condiţiile în care 70% din componentele acestuia sunt comune cu platforma Logan.

Dimensiunile exterioare ale modelului Dacia Lodgy sunt de 4,5 m lungime şi 1,75 m lăţime. Constructorul auto de la Mioveni susţine că Lodgy este "best in class" în termeni de spaţiu disponibil pentru ocupanţii rândului al treilea de scaune. Astfel, raza la genunchi este de 144 mm, iar distanţa de la şezut până la pavilion este de 866 mm.

Cele trei locuri de pe rândul al doilea sunt echipate în serie cu sistemul Isofix, care permite ataşarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii.
În configuraţia cu 7 locuri, în funcţie de nevoi, bancheta din cel de-al treilea rând poate fi înlăturată sau rabatată.

Dacia Lodgy dispune de un portbagaj cu un volum de 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri.
Automobilul are spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri. Una din noutăţile notabile din interiorul noului model Dacia este spaţiul de depozitare amplasat în partea superioară a planşei de bord, care oferă o capacitate de până la 3 litri.

O noutate în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (MEDIA NAV) disponibil în opţiune la un preţ de 300 € (TVA inclus). Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth® şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7'' (18 cm).

O altă noutate în gama Dacia îşi face apariţia pe modelul Lodgy : limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate.

O altă tehnologie utilă disponibilă opţional, în acelaşi pachet cu limitatorul de viteză, este sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele.
Lodgy propune ca noutate absolută în gama Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional pe nivelul de echipare Laureate.

La nivel de motorizare, Dacia propune două propulsoare pe benzină şi două pe motorină. Motoarele disponibile pe benzină sunt cel de 1.6l 85 CP şi propulsorul TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzină cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault, de 1,2 litri.

Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi, în două versiuni, dCi 90 şi dCi 110,