Sfatul specialiştilor pentru companii: Puneţi-vă cu burta pe Codul de procedură civilă care intră în vigoare, altfel cădeţi în capcană

Autor: Iulian Anghel 10.04.2012

După ce în toamna trecută România a consemnat una dintre cele mai mari schimbări din istorie în materie legislativă - intrarea în vigoare a Codului civil - o altă reglementare "mamut" vine din urmă: Codul de procedură civilă. Acesta ar urma, speră administraţia, să intre în vigoare la 1 iunie sau 1 iulie.

Nu se ştie încă dacă termenul va fi respectat pentru că legea de aprobare a Codului de procedură civilă bate pasul pe loc în Parlament, dar un lucru este clar: normele Codului de procedură civilă ar putea fi o "capcană" pentru companiile care nu-i cunosc prevederile şi un instrument prietenos pentru cei care le învaţă.

Tocmai pentru a releva importanţa viitoarelor reglementări, Ziarul Financiar şi firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu au organizat ieri seminarul "Noul cod de procedură civilă - ghid de utilizare practică", la care au participat specialişti din companii şi bănci. Ce aduce el nou?

De noul Cod de procedură civilă nu scăpaţi: este un partener al companiilor care îl cunosc şi un duşman al acelora care îl ignoră