Arts & Design

Artmark: Vedeţi aici cum arată noul sediu al casei de licitaţii în care s-au investit peste 100.000 de euro - GALERIE FOTO VIDEO

27 mai 2011 1452 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Casa de licitaţii Artmark, lansată în martie 2008, şi-a mutat sediul în centrul cultural al Bucureştiului, într-una dintre clădirile cu istorie din capitală, Palatul Cesianu.

"Ne-am imaginat că putem construi aici un cartier general al artei. Lângă noi se află MNAR , Muzeul Theodor Aman, de fapt de la Ateneu până la Universitate e unica zonă de promenadă ce le-a rămas bucureştenilor", spune Alexandru Bâldea, unul dintre fondatorii Artmark.

Artmark din noua locaţie promite să devină un mall de activităţi culturale.

Vedeţi aici o GALERIE FOTO cu noul sediu Artmark din Bucureşti

"Aici a fost primul Automobil Club Român care era mai mult un gentleman's club decât un club al pasionaţilor de automobile. Oamenii se întâlneau şi puneau ţara la cale. Vrem să redeschidem clubul la parterul corpului B al clădirii, sub forma unei cafenenele culturale asemeni celor din marile muzee. Seara cafeneaua se va transforma în wine bar".

La etajul corpului B al Palatului va fi amenajat un magazin de artă decorativă de epocă iar la parterul clădirii C prima librărie de carte de artă românească din oraş.

În clădirea principală, după ce urci scările artizanale, este expusă, în camere cu teme diferite, pinacoteca Muzeului Municipiului Bucureşti.

Tot aici se află şi o sală de conferinţă unde vor avea loc discuţii pe teme culturale între jucătorii din piaţă. Iar lângă camera de primire care arată ca o cameră de bal este biroul lui Alexandru Bâldea, unul dintre fondatorii Artmark şi cel care se ocupă de dezvoltarea şi ideologia business-ului.

"Nu stau mult în birou. Aici îmi las doar laptopul pe care îl deschid seara când mă întorc. Îmi verific mailurile cam de două ori pe săptămână. Business-ul acesta nu se construieşte prin mailuri de aceea prefer întânirile faţă în faţă sau discuţiile la telefon". Biroul managerulul este de fapt în toată clădirea pentru că ziua sa de lucru constă în întâlniri "30% cu necunoscuţi, 50% cu colegii".

"Job-ul acesta te acaparează 100%. Ajungi să regreţi orele de somn, însă nu te poţi plictisi pentru că lucrările de artă sunt unice. Cum spunea un client al nostru, 'să lucrezi cu artă e ca şi cum te-ai îmbăta în fiecare zi'".

Aflaţi mai multe detalii din ediţia de iunie a suplimentului După Afaceri Premium care apare vineri, 27 mai.