Arts & Design

Cât costă să cumperi un castel în Franţa?

08 aug 2013 2414 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Telegraph.co.uk a făcut un top al celor mai bune oferte pentru cei ce doresc o proprietate burgheză în Franţa, fie pe Valea Loirei sau chiar în apropiere de Paris.

Una dintre cele mai ieftine oferte de castele este pe Valea Loirei, în Bauge. Castelul construit în secolul 15 costă în jur de 862.000 de lire sterline, are cinci dormitoare şI este ideal pentru cei pasionaţI de modul de viaţa al Mariei Antoinette sau al lui Ludovic al IV-lea. Castelul mai găzduieşte o bibliotecă, o cameră pentru dinning, o bucătărie mare şI o cramă. În grădină este amenajată şI o piscină.

Cei ce doresc un castel însă nu şi să se izoleze de lume, pot opta pentru oferta din Thoiry, Yveline-78. Palatul de 3000 de metri pătraţI are şapte dormitoare şi se află la doar o oră de mers cu maşina de Paris. Pe domeniu se mai află şI o căsuţa mică ce poate fi folosită de cineva care are grijă de palat în timp ce proprietarii iau masa pe Champs Elysee.

Una dintre cele mai scumpe proprietăţi din topul Telegraph, Chateau de Lauzun, este situată în Lot Et Garonne şI costă aproximativ 5.5 milioane de lire sterline. Castelul de secol 12 are o importanţă semnificativă pentru istoria architecturală a Franţei şI este înregistrat ca monument naţional. Proprietatea a aparţinut familiei Caumont iar pe aici au trecut Catherine de Medici şI Henric al IV-lea. Palatul e dotat cu podele încălzite şI o piscină de 14 mx 7m. În plus este situat în apropiere de aeroporturile Bordeaux şI  Bergerac.

Mai multe aici