Arts & Design

Cum arată cea mai mare galerie de artă contemporană din Bucureşti

24 sep 2011 553 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Săptămâna aceasta s-a lansat oficial Art Yourself, cea mai mare galerie de artă contemporană din Bucureşti, care se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Galeria care a beneficiat de o investiţie de 300.000 de euro se află pe strada Nicolae Ionescu, nr. 11, într-o casă interbelică recondiţionată.

Până în octombrie galeria găzduieşte cea dintâi expoziţie: FeminitARTE, concept de Monica Enache şi Valentina Iancu, care prezintă viziunea artistului contemporan asupra feminităţii .

Pe lângă expoziţiile de artă contemporană care se vor schimba o dată pe lună, galeria are şi un magazin de sticlărie cu produse avangardiste.

Oferta de sticlărie cuprinde obiecte realizate de unii dintre cei mai importanţi designeri ai secolului XX şi produse în fabrici de referinţă, precum Iittala, Riihimaki, Whitefriars sau Holmegaard. Expertul asociat galeriei pe această zonă de activitate este unul dintre cei mai mari experţi în domeniu din Marea Britanie, Andy McConnell, specialist al BBC în cadrul Antique Road Show. În selecţia de piese din ceramică se regăsesc paharele strivite ale lui Rob Brandt, produse marca Estetico Quotidiano şi bolurile artistice realizate de Mizuyo Yamashita (designer japonez de obiecte hand made).