Arts & Design

Cum să-ţi construieşti garderoba din piese de muzeu

14 mai 2013 382 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Moda şi arta au avut dintodeauna o relaţie apropiată iar sezonul acesta designerii internaţionali au reînnodat legăturile inspirându-se pentru creaţiile lor din capodopere contemporane.

De exemplu, pentru sezonul primăvară vară 2013  Gucci s-a inspirat pentru colecţia sa aristocrată din siluetele iconice ale fotografiilor  Richard Avedon şi Gian Paolo Barbieri asociind cu acestea imprimeuri din cultura japoneză şI chiar materiale precum fibră din hârtie japoneză.

In inspiraţia pentru colecţia sa de sezon Gucci a menţionat şi pânzele tăiate ale artistului avangardist  Lucio Fontana.

Louis Vuitton s-a inspirat la rândul său din instalaţia Deux Plateaux, realizată de artistul Daniel Buren în curtea Palais Royal, care înfăţişează coloane de diferite mărimi. Artistul a realizat de asemenea şI settingul pentru show-ul casei de modă franţuzeşti.

ŞI Prada a inserat la rândul său, alături de grafisme japoneze, un buchet de margarete roşii în stilul pot art caracteristic lui Andy Warhol, reuşind pentru acest sezon un mix interesant între silueta tradiţională a unei gheişe şI imprimeuri avangardiste. 

Citeşte şi: