Arts & Design

Daimlerul Reginei Elisabeta a II-a, scos la licitaţie

20 iul 2010 77 afişări
Din aceeaşi categorie
Daimlerul Reginei Elisabeta a II-a, scos la licitaţie

Limuzina reginei Marii Britanii este scoasă la vânzare în Statele Unite. Dacă acum câteva luni s-a vândut Daimler-ul Majestic V8 din 2001 al Majestăţii Sale, acum este rândul limuzinei din 1984.

Este vorba despre un Daimler Double Six Long-Wheelbase Saloon, prima limuzină regală care este scoasă la licitaţie pe piaţa americană.

Construit special pentru regină, acest autoturism a rulat peste 3000 de kilometri pentru testările de dinaintea achiziţiei şi a fost "tunată" cu diferite opţiuni speciale înainte de a ajunge în garajul Palatului Buckingham.

Se ştie că Regina prefera adesea să conducă singură această limuzină, fără şofer, alături de suita sa - fie prinţesa sau primul-ministru către palatele sale din regat.

După ce a încetat să mai fie folosit de către monarhie, Daimlerul s-a întors la Jaguar, unde a devenit una dintre piesele de colecţie ale muzeului companiei.

Producătorul susţine ca că aceasta va fi ultima limuzină regală scoasă la licitaţie.

Daimler-ul Double Six Long-Wheelbase Saloon cu o valoare estimată între 60-80 de mii de dolari va participa la licitaţia casei RM Auctions din Monterey, California în timpul expoziţiei Pebble Beach Concours d'Elegance.