Arts & Design

De ce să stai la hotel când poţi rezerva un vagon de tren. Cele mai ciudate locuri de cazare din lume. Galerie FOTO

26 aug 2012 1461 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Tot mai mulţi oameni care călătoresc aleg să închirieze proprietăţI în loc să rezerve camere la hoteluri tradiţionale, scrie businessinsider.com, industria închirierilor ajungând până la 25 de miliarde de dolari.

Dovadă a trendului în creştere este şI succesul pe care-l au afaceri precum Airbnb. Cea din urmă este o comunitate online care permite utilizatorilor să rezerve cazare în mai mult de 26.000 de oraşe şI 192 de ţări din lume. Site-ul care funcţionează ca o reţea socială a sărbătorit în iunie 10 milioane de nopţI rezervate de către clienţi. Aici se pot închiria de la apartamente intime în West Village Manhattan până la apartamente boeme în Marais, Paris sau castele britanice şi vile din Caraibe. Pe site există însă şI oferte mai ciudate, ca de exemplu case în copac, dube hippie sau insule private.

Printe cele mai ciudate căzări se numără Wunderschones Design Baumhaus din Wismar, Germania- o casă modernă high tech, construită în copac (130 de dolari/noapte) sau un vagon de tren vintage transformat în gazdă, în Provence (120 de dolari/noapte).

Inedită este şI House of Collection - un apartament în cartierul Williamsburg din Brooklyn, plin de curiozităţI, de la scule vechi până la mobilă realizată manual, artă şi taxidermie ( 400 de dolari/noapte)- sau Casa Caracol, situată în Isla Mujeres, Mexic, care-şI ia numele din forma sa de scoică ( 225 de dolari/ noapte).

În Kissamos, Grecia, te poţi caza la o fostă moară de vânt (103 dolari/noapte) iar în Tisman, Noua Zeelandă cea mai ciudată ofertă de cazare este într-o casă în formă de gheată (225 de dolari/noapte).