Arts & Design

De la Balzac la Jim Morrison

08 apr 2010 55 afişări
Din aceeaşi categorie

Iar despre cum aratau si cum se ingrijeau barbatii Antichitatii si ai Evului Mediu in Europa si Asia, despre cat de inalte erau tocurile curtenilor de la Versailles, despre tendintele lansate de Al Capone, Jim Morrison sau James Bond si despre designeri de nisa si moda lansata de bandele din LA sau de comunitatile gay puteti afla de la cursul "Moda masculina - intre Oscar Wilde si James Bond".

Mihai Cosmatchi, cel care va tine acest curs la Fundatia Calea Victoriei, a lucrat la Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, de unde a absolvit si un master in antropologia obiectului si muzeologie.

Luna aceasta, Cosmatchi va tine cursul de moda masculina in fiecare marti la ora 18.30. Timp de trei ateliere interactive se va discuta despre cum a evoluat moda masculina in 2.000 de ani, cu accente pe momentele cele mai semnificative si elementele cele mai spectaculoase. "Epoca sobrietatii burgheze de acum nu trebuie sa ne faca sa uitam ca in Renastere barbatii se imbracau in pantaloni de catifea rosie, iar la Versailles se pudrau si isi spalau hainele in parfum", spun cei de la Fundatia Calea Victoriei. La acest curs aveti sansa sa aflati (in cazul in care v-ati pus aceasta intrebare) cum s-a ajuns de la bijuteriile lui Darius si ale lui Tutankamon la costumul gri al armatelor functionarilor corporatisti de astazi.

Prezentarea va fi insotita de numeroase imagini care sa arate diversele ipostaze ale modei masculine - picturi, sculpturi, fotografii.

Temele celor trei ateliere vor fi: felul in care aratau barbatii din Antichitate si Evul Mediu in Europa si Asia, momentele importante ale modei masculine in secolul 20 - de la Al Capone la Jim Morrison si de la Marlon Brando la James Bond si cum se disting barbatii originali in era costumelor gri, despre sicul britanic versus sicul italian, despre designerii de nisa si barbatul metrosexual pentru care Jean-Paul Gaultier a creat o linie de machiaj si L'Oréal o multime de creme hidratante si anti-imbatranire, dar si despre tendintele lansate de minoritati precum bandele din LA, punk si gay.

Frecventa cursului este saptamanala, iar costul este de 100 de lei pentru adulti si 75 de lei pentru elevi si studenti.