Arts & Design

Google Art Project, cea mai mare galerie virtuală de artă, a depăşit cifra de 35.000 de exponate

04 nov 2012 610 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie

Google, cel mai important motor de căutare online, a depăşit cifra de 35.000 de lucrări artistice ce pot fi vizualizate în cadrul celei mai mari galerii de artă virtuale, după ce 29 de organizaţii culturale s-au alăturat platformei dezvoltată de gigantul american, informează The Next Web.

În urma acordului obţinut de Google cu operatorii galeriilor de artă din 14 ţări, numărul total al tablourilor ce pot fi văzute în colecţia online a crescut cu mai bine de 10%. În prezent, Google are 180 de parteneri care îşi expun obiectele de artă prin platforma sa.

Google Art Project devine parte integrantă a Google+, platforma online de socializare a siteului, dând posibilitatea distribuirii colecţiilor favorite către prietenii din reţea. „Gigantul search” susţine că are mai mult de 300.000 de utilizatori care şi-au creat propriile galerii de artă virtuale.

Prin intermediul aplicaţiei „Hangouts”, se pot compara două picturi în paralel, lucru util criticilor de artă.

Noile adăugiri ale galeriei de artă Google includ lucrări contemporane de la Muzeul de Artă Modernă din Istanbul, Galeria de Artă din Sudul Australiei, Muzeul Palazzo Vecchio din Italia, Universitatea Princeton şi National Ballet of Canada, precum şi artă pre-columbiană din Peru şi obiecte decorative din China.

Ultima actualizare a galeriei Google a avut loc în luna aprilie, iar de atunci, compania declară că a avut peste 15 milioane de vizitatori care au vizionat tablouri, sculpturi, street art şi fotografii prezentate de către expozanţi.