Arts & Design

In Centrul vechi, pe dreapta

27 mai 2010 114 afişări
Din aceeaşi categorie
In Centrul vechi, pe dreapta

Cu ajutorul unei astfel de indicatii am ajuns si eu la noul magazin Atelier Aiurea care s-a deschis recent pe "Covaci, colt cu Sepcari" si tot acolo am descoperit intamplator si una dintre cele mai hip cafenele din

Centrul vechi - Base Cafe. In spiritul indicatiilor de mai sus, strada Sepcari e perpendiculara pe strada Covaci, adica treci pe langa Bruno Wine Bar si apoi pe langa Absintheria Sixtina (nu te opresti in niciunul dintre aceste doua locuri de pierzanie) si mergi pana la capat unde gasesti Sepcari, o straduta pe harta "mallului" Vechi ramasa neexploatata pana acum putin timp.

Pe aceasta strada, imediat pe stanga, s-a deschis, dupa cum scriam mai sus, un nou boutique pentru fashionistas, Atelier Aiurea. Magazinul este un melanj de haine si accesorii vintage culese de proprietare de la targuri vintage de prin Europa, decoratiuni interioare creative, pantofi aiuristici creati de designerul Cristina Ivan, lucrari de arta si o multime de alte lucruri frumoase.

Periodic, magazinul se reinventeaza, rafturile schimbandu-si semnaturile de designer in mod constant. Spatiul este deschis pana seara tarziu, iar de vineri pana duminica programul este prelungit pana la ora 24.00. Magazinul va tine pasul cu toate evenimentele culturale ale orasului, astfel ca o data cu noaptea muzeelor, noaptea galeriilor sau zilele orasului, programul de functionare va fi similar acestora.

Pe aceeasi strada, la dreapta de data aceasta, in spatele Hanului lui Manuc, poti merge si la cafeneaua/terasa/magazin Base sau cu alte cuvinte Base Shop (articole pentru skateri), City Shop (urban wear) si Base Cafe cu terasa, toate in acelasi spatiu.

Anul trecut existau doar magazinele, intre timp cei de la Base au construit in aceeasi locatie si o terasa pe care au pus cateva perne, asa ca-n Vama Veche, iar inauntru au amenajat (din decembrie) o cafenea unde au aruncat cu multa culoare peste scaune si mese.

Inca de la intrare (prin terasa), sunt suspendate ca intr-o expozitie, in cutii de sticla, articole care se gasesc si-n magazine (tenisi, de exemplu).

In interiorul cafenelei sunt expuse si cateva lucrari ale artistului urban responsabil pentru Pisica Patrata, pe care le poti admira in timp ce bei un ceai sau un cocktail. In weekend au si petreceri, asadar ne vedem sambata pe Covaci colt cu Sepcari.