Arts & Design

În weekend Time Out vă recomandă

27 mai 2011 383 afişări de Timeout
Din aceeaşi categorie
În weekend Time Out vă recomandă

Revista Time Out Bucureşti vă oferă 10 motive să nu staţi în casă în acest weekend. Aflaţi ce evenimente sunt prin oraş, ce filme rulează la cinema, în ce cluburi sunt concerte sau ce se joacă prin teatrele bucureştene.

1. Eveniment: Intercontinetal la 40 de ani

Hotelul-simbol al Capitalei împlineşte 40 de ani de la inaugurarea sa. Cu această ocazie, hotelul a pregătit promoţii pentru acest weekend. Toţi oaspeţii şi clienţii hotelului vor beneficia de 40% reducere la cazare şi în restaurantele Corso, Modigliani, precum şi în barul Intermezzo. Hotelului organizează şi o mini-expoziţie de mobilier, fotografii, decupajele din revistele vremii.

2. Prin oraş: Rendez-vous boieresc la MŢR

Vă este dor de vremurile de altădată? MŢR vă propune trei zile boiereşti. Un târg cu rost de huzur şi taifas, dar şi cu arome de Marghilomana. Între 27-29 mai Bucureştiul de altădată reînvie la MŢR. La Târgul Boierului vor participa meşteri populari cu diverse produse meşteşugite chiar de mâna lor. Tot aici copiii se pot îndulci cu şerbeturi şi dulceţuri fine, turtă dulce, ciocolată sau îngheţată.

Citeşte mai multe în Time Out

3. Copii: Se apropie 1 Iunie

Ziua Copilului începe, de fapt, pe 27 mai. Cei mici sunt invitaţi în Parcul Cişmigiu unde vor fi întâmpinaţi de personaje costumate, jongleuri, statui vii, clovni şi magicieni. Cişmigiul Copiilor, evenimentul organizat în fiecare an de Ziua Internaţională a Copilului, propune 10 ore de petreceri şi spectacole pentru cei mici.

Citeşte mai multe în Time Out

4. Film: Denzel Washington în "The Great Debaters"

Inspirat dintr-o poveste reală, acţiunea filmului se petrece în SUA anii '30, şi se învârte jurul colegiului Jim Crow South. Pelicula "The Great Debaters" îl urmăreşte pe Melvin B. Tolson, un antrenor genial, dar cu probleme de comportament, care reuşeşte să transforme un grup de tineri paria de la un colegiu modest de afroamericani din estul statului Texas într-o echipă de elită pentru dezbateri. Filmul rulează la Hollywood Multiplex sâmbătă şi duminică de la orele 15:00 şi 20:00.

Citeşte cronica filmului "The Great Debaters" în Time Out

5. Cărţi: Ia-ţi porţia de carte de la Bookfest

Salonul Internaţional al Cărţii Bookfest este deschis până pe 29 mai la Complexul Romexpo. Peste 200 de expozanţi sunt prezenţi în pavilioanele C2 (14), C1 (15), C4 (16), C5 (17) şi C6 (C18) ale Complexului Expoziţional Romexpo pe perioada târgului de carte. Ungaria este ţara invită la ediţia din acest an.

Aflaţi cine ce lansează la Bookfest în Time Out

6. Muzică:Cuantune în Grădina OAR

Aflată în curtea Ordinului Arhitecţilor din România (Pictor Arthur Verona 19), Grădina OAR se redeschide vineri, 27 mai. Cu această ocazie, trupa Cuantune va susţine un concert de la orele 19:30. Intrarea liberă.

7. Concerte: Un weekend de muzică nouă

Cel mai important festival de muzică nouă se desfăşoară până pe 29 mai. Ediţia cu numărul 21 a Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi (SIMN) îşi propune să descopere noi fome de expresie artistică, aducând în faţa spectatorilor reprezentaţii care ies din spaţiul convenţional al sălii de concert şi pătrund într-o lume a jocului şi a basmului.
Spectacolele au loc pe stradă, pe trepte, în pădure, pe terasă, în bucătărie, în foier sau în sală.

Programul complet SIMN în Time Out

8. Teatru: Victor Rebengiuc în "Toţi fiii mei"

Piesa "Toţi fiii mei" regizată de Ion Caramitru se joacă pe 28 mai pe scena Teatrului Naţional. Din distribuţie fac parte Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Dragoş Stemate, Costina Ciuciulică, Dorin Andone, Vivian Alivizache. Gongul bate la orele 19:00.

Citeşte cronica piesei de teatru în Time Out

9. Festival: De la ruşi vine filmul

În acest weekend pelicule ruseşti rulează la Muzeul Ţăranului Român. Festivalul de Film Rus Kino Plus se desfăşoară până pe 29 mai în Studioul Horea Bernea. Sâmbătă, de la orele 19:00, rulează filmul "Brigada de propagandă", iar duminică filmul "Shirli-Myrli".

Citeşte mai multe despre festival în Time Out

10. Muzică clasică: Închiderea stagiunii de la ONB

Stagiunea 2010-2011 a Operei Naţionale Bucureşti se încheie duminică, 29 mai. Ultima reprezentanţie a stagiunii, "Aida" (Giuseppe Verdi), începe de la orele 18:30.
Din distribuţie fac parte mezzo-soprana de origine bulgară Elena Chavdarova, tenorul român Daniel Magdal şi artiştii ONB: Mariana Colpoş, Marius Boloş, Horia Sandu, Ştefan Ignat, Liviu Indricău.