Arts & Design

La masă cu J.D. Salinger şi Kylie Minogue

05 mai 2011 332 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În clădirea Metropolis din Dorobanţi s-a deschis un nou bistro-cafenea, denumit Readers. Afacerea a fost iniţiată de trei familii: una de arhitecţi, una implicată într-o afacere de catering şi cea de-a treia, proprietarii librăriei Anthony Frost.

Aşadar, Readers ar trebui teoretic să aibă un design reuşit, un meniu interesant şi un colţ al cititorului cu o bibiotecă de referinţă. Zis şi făcut, cu o investiţie de aproximativ 500.000 de euro. La capitolul design Readers este amenajat în stil "minimalist", nordic. Spaţiul ridicat pe două etaje este o îmbinare reuşită de pereţi din sticlă şi lemn, iar printre piesele simple de mobilier se regăsesc şi creaţii precum fotoliul Hello realizat de designerul Flemming Busk pentru Kylie Minogue.

Tot în materie de design, Readers aduce nou şi "scenariile de lumini" concepute de arhitecţii proprietari.

Acestea au fost gândite astfel încât să poată fi modificate individual, în funcţie de eveni­men­te sau momentele zilei. La etaj a fost ame­najată şi o masă lungă, "masa împrie­tenirii", la care poţi lua prânzul şi socializa cu alţi necunoscuţi gurmanzi.

Special pentru această masă vor fi concepute boluri cu aperitive care vor trece de la mesean la mesean pentru a face comu­nicarea mai uşoară.

Aici a fost amenajată şi o mică bibliotecă în care să îţi poţi savura cafeaua în timp ce citeşti o carte şi care are, pe lângă alte obiecte de design, şi o presă tipografică veche. Meniul nu este extravagant, dar este realizat după con­ceptul "healthy" şi este personalizat pentru cele trei etape ale zilei.

Aveţi de ales între micul dejun, un prânz rapid personalizat pentru oameni de afaceri sau o cină uşoară cu sushi şi tapas la preţuri cu siguranţă mai rezonabile decât la restaurantul vecin Loft. Deserturile au nume de autori, aşa că poţi comanda, după gusturi, un mousse au chocolat George Sand sau o prăjitură cu nuci şi cafea J.D. Salinger.

În fiecare seară la Readers au loc şi concerte la saxofon sau pian, suţinute de studenţi la Conservator, dar şi sesiuni de jazz cu Luiza Zan, seri de blues sau dans cu trupe ca Partizan. Tot aici vor avea loc şi lansări de carte şi expoziţii de artă care se vor schimba o dată la trei săptămâni. Momentan pe pereţii coloraţi de la parter stau poze realizate de Alexandra Stan în cadrul proiectului "Daydreamers".

Artista a fotografiat în jur de 1.000 de oameni visând cu ochii închişi şi cu zâmbetul pe faţă. Pentru vară cafeneaua-bistro pregăteşte şi o terasă care se va deschide cel mai probabil într-o săptămână. Proprietarii au în plan să aducă o bere belgiană unică în România, "realizată exclusiv pentru Readers de un prieten belgian".

Deocamdată, în meniu găsiţi o listă de beri care cuprinde, printre altele, Femme Fatale, Bon Homme sau L'enfant Terriple (pentru că e distilată de trei ori).