Arts & Design

Mai multă Chocolat(ă)

24 sep 2011 482 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Mai multă Chocolat(ă)

Prima schimbare pe care o observi când intri în noul Chocolat, de pe Calea Victoriei 12A , pe lângă vitrina imensă cu macarons şi tartine, este mobilierul care s-a transformat peste noapte în forme de amandine. Şi constatarea nu este rezultatul vreunei supradoze de desert.

"Am vrut să schimbăm tot. De la vesela Revolt, care este din bazalt, totul este unic, creat special pentru Chocolat. Designul interior este creat de Ştefan Popa, un arhitect din Braşov, iar uniformele sunt creaţia lui Cătălin Botezatu", spune Tudor Constatinescu, creatorul conceptului. Inves­tiţia în primul boutique restaurant Chocolat ajunge la jumătate de milion de euro şi acesta este doar începutul unei serii de transformări prin care va trece brandul în perioada următoare.

Meniul, stufos ca o carte de poveşti culinare, este al doilea lucru, după design, care s-a schimbat radical la Chocolat. "Printre noile preparate se regăsesc risoto nero di seppia cu caracatiţă şi sos de şampanie, filet de halibut la abur servit pe cuib de spanac proaspăt, dar şi combinaţii inedite precum millefeuille de pere şi brânză roquefort pe pat de spanac ciufulit cu mentă şi sos de fruncte roşii. Am vrut să creăm preparate care să uimească vizual..." spune bucătarul-şef de la Chocolat, Robert Cruicu.

Meniul e creat din ingrediente bio provenite din Belgia, Franţa şi România şi este inspirat din arta gastronomică franceză. Firile nehotărâte vor alege cu greu dintre paginile meniului care încep cu mic dejun dulce, mic dejun sărat, Viennoiseries (patiserie) şi continuă cu supe şi feluri de tarte cu de toate, până la specialităţi haute cuisine şi deserturile deja faimoase ale localului.

Partea de Boutique a localului fost gândită de proprietari astfel încât clienţii să poată asista la tot procesul coacerii pâinii, într-o secţiune separată. Localul merită o vizită dimineaţa când în aer pluteşte aromă de croissante proaspete.