Arts & Design

Muzica invadează oraşele. De la Bucureşti la Braşov

21 iun 2010 28 afişări
Din aceeaşi categorie

Pe 21 iunie se serbează "Fête de la musique". Evenimentul, organizat pentru prima dată în Franţa anului 1982 propune în această seară concerte la Institutul Fracez din Bucureşti şi Centrul Cultural Reduta din Braşov.

În prima zi de vară a fiecărui an, pe 21 iunie, muzicieni amatori şi profesionişti invadează străzile, pieţele, cafenelele franceze. La Bucureşti, evenimentul este organizat de către Institutul Francez de câţiva ani. Ediţia 2010 a Sărbătorii îi aduce în curtea de pe Dacia pe cei de la DiscoBalls şi Brum Conspiracy.

Programul Institutului din Capitală include concert DiscoBalls în sala Elvira Popescu, începând cu orele 21:00. Urmează un dj set semnat de Maqio în Atriumul Institutului (orele 22:00), un concert susţinut de cei de la Brum Conspiracy (22:30) pentru ca seara să se încheie cu un dj set marca Kapnobatai de la orele 23:30.

Organizată de Alianţa Franceză la Braşov, Sărbătoarea Muzicii va în această seară la Centrul Cultural Reduta o serie de concerte, susţinute de elevi ai Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" - Corul Gymnasium, Eliza Solomon (canto), Roxana Ţintea (nai), Ansamblul de Jazz/ Muzică uşoară -, precum şi un spectacol de teatru-dans, "Tarara", susţinut de Trupa Mică Bucureşti a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).