Arts & Design

Netbook slim pentru buget - Asus EEEPC 1008HA Seashell

12 aug 2010 25 afişări
Din aceeaşi categorie
 Netbook slim pentru buget - Asus EEEPC 1008HA Seashell

Tocmai pentru a sublinia "ultraportabilitatea", EEEPC 1008HA vine acum cu un design "slim" şi o greutate de numai 1,1 kg, valoare pe care o întâlneam până acum la netbookurile mai mici.
Din acest motiv, este mai confortabil de transportat când se merge cu avionul spre exemplu. La control se scoate uşor din geantă, iar când iei loc la bord nu ai nevoie de mult spaţiu pentru depozitarea acestuia, în timp ce autonomia este suficientă pentru un zbor de peste trei ore.
Designul şi greutatea vin însă şi cu un dezavantaj - o baterie care dispune de numai trei celule, în timp ce alte netbookuri de la Asus vin cu baterii de şase celule şi care pot fi schimbate. Acest lucru se traduce printr-o autonomie de aproximativ trei ore, în cazul unei utilizări intense, dar care poate creşte până la cinci dacă se lucrează într-o aplicaţie MS Office. Avantajul bateriei este, în acest caz, faptul că dispune de tehnologia Litiu-Polymer, care îi conferă o durată mai mare de viaţă decât în cazul uneia Li-Ion.
Exteriorul carcasei este "curat", după modelul lui Macbook Air. Toate porturile amplasate pe lateral sunt mascate de o serie de "uşiţe". Soluţia este una care influenţează plăcut designul, dar şi una practică, dacă ne gândim că porturile se menţin curate tot timpul. Pe de altă parte, numărul de porturi USB s-a redus de la trei la două - ceea ce s-ar putea să nu fie suficient dacă utilizatorul foloseşte şi un mouse şi un HDD extern deoarece nu mai rămâne niciun port pentru un stick sau pentru conectarea unui telefon.
Gama de co­nectori este completată de un port Ethernet pen­tru reţea, mufe jack pentru microfon şi căşti, un cititor de carduri şi un port mini-VGA la care se conectează un adaptor ascuns chiar în partea inferioară a netbookului.
La capitolul hardware netbookul respectă aceleaşi standarde ca şi până acum.
Avem un procesor Intel Atom N280 la 1,66 Ghz, 1 Gb memorie RAM DDR2, un hard-disk de 160 Gb şi 5.400 rpm, alături de un display de 10,1 inchi cu o rezoluţie de 1024x600 pixeli. În ceea ce priveşte conectivitatea, de asemenea se înscrie în standarde - port Ethernet, wireless cu standardele b/g/n şi Bluetooth.
Tastatura este una normală, aerisită şi care permite o utilizare confortabilă. Nu este la fel de plăcută ca una "chocolate", dar nici nu poate fi criticată. Preţul unui astfel de netbook pe piaţa locală este de aproximativ 1.500 de lei, dar în configuraţia cu HDD de 250 Gb şi sistem de operare Windows 7 Starter.
Modelul testat a venit cu sistemul de operare Windows XP Home Edition cu Service Pack 3, probabil cel mai recomandabil OS pentru un astfel de netbook.
Nu trebuie să uităm faptul că acesta va fi utilizat cu precădere pentru navigare pe internet, Office şi cel mult filme sau muzică, aşadar nu este necesar să avem instalat cel mai nou sistem de operare, ci doar aplicaţiile necesare.