Arts & Design

Noi locatii, noi inceputuri

24 sep 2009 48 afişări
Din aceeaşi categorie

Printre ele se numara si magazinul de mobila si design interior Phylosophy care a fost mutat de pe Calea Victoriei pe Calea Dorobanti in locul magazinului Rovere Mobili, care la randul sau a fost mutat tot in Dorobanti. Reprezentantii magazinului spun ca motivul mutarii nu a fost recesiunea, mai mult aceasta a facilitat gasirea unui spatiu bun. "Noi voiam de mult sa ne mutam in Dorobanti pentru ca traficul clientilor este aici mai mare, asadar am amenajat magazinul Phylosophy in locul fostului sediu Rovere care este si cu 200 de metri patrati mai mare decat spatiul de pe Calea Victoriei, iar Rovere s-a mutat vizavi (intr-un spatiu golit probabil de recesiune). In plus, clientii care veneau inainte la Rovere si nu au stiut ca magazinul s-a mutat intra la Phylosophy, crescand traficul", spune Nicoleta Paraschiv, director marketing Rovere Mobili.

Odata cu mutarea magazinului au fost aduse si alte produse pe langa colectiile deja prezente in fostul spatiu. Pe langa piesele mai clasice de la Poliform sau Arketipo, s-a pus acum accent si pe mobilier cu tente baroce si piese victoriene. In plus designul spatiului a trecut de la negru predominant la mult alb, inviorat de cateva piese de mobilier de culoarea merelor verzi. Din colectia Armani Casa, magazinul mai aduce deocamdata doar accesorii, mobilierul Armani urmand sa fie prezentat dupa deschiderea oficiala a magazinului in luna octombrie. In magazin s-au facut totusi si cateva ajustari pe masura crizei, insa doar in ceea ce priveste preturile, care au mai fost reduse.

Si Furla, magazinul de genti si accesorii din piele, s-a mutat, cativa pasi mai departe de fostul sediu, tot pe Calea Victoriei. Motivele au fost de data aceasta legate de costurile chiriei platite pentru vechiul spatiu.

Noua locatie este mai mica, insa "raspunde nevoilor noastre de acum", spune Anca Puiu, proprietara magazinului. Odata cu mutarea intr-un spatiu mai eficient din punctul de vedere al costurilor, proprietarii isi propun si o noua strategie de reducere a cheltuielilor. Brandul a inchis deja un magazin neperformant din Cluj si estimeaza ca anul acesta cifra de afaceri va fi mai mica decat in 2008, in conditiile scaderii apetitului clientilor pentru cumparaturi.

Magazinul Conformist care vinde brandurile Grundhal si Marithé et Francois Girbaud si care se afla pana recent in cladirea Mario Plaza, se va muta de asemenea la o noua adresa, pe strada Brezoianu.

Insa, in acelasi timp cu o noua locatie, magazinul va avea parte si de branduri noi si chiar de un nume nou, Entrance. "Afacerea asta a fost pentru noi un experiment. Ne-am asumat de la bun inceput ca vom face greseli, ca vom fi atenti la ele si ca in momentul in care vom avea experienta a doua sezoane vom trage linie si vom decide daca mergem inainte pe aceeasi directie sau schimbam. Am decis sa schimbam pentru ca ritmul pe care il avea afacerea in acel format era prea lent", spune Coca Coteanu, proprietara afacerii.

Conformist, viitorul Entrance, va aduce rudhal si branduri noi precum Comme des Garcons, Giuliano Fujiwara si M'ojo Risin. In plus magazinul va avea un nou aspect proiectat de actorul Adrian Cancer si in el se vor organiza, din octombrie, sesiuni de private shopping si evenimente.

Pentru sezonul toamna-iarna Coteanu estimeaza o crestere de minimum 100% a vanzarilor fata de sezonul trecut, "datorata in primul rand cresterii numarului de produse achizitionate".

Si magazine mai underground precum Kombinat s-au mutat, de la prima locatie din Universitate, pe strada Blanari, in Hanul cu Tei, printre ateliere de pictura si magazine cu antichitati.

"Ne-am mutat in principiu pentru ca spatiul din Universitate nu ne apartinea in intregime, in plus aici vin mai multi clienti decat in vechea locatie care era mai ascunsa", spune Cristina, una dintre proprietarele magazinului. Kombinat a pastrat aceeasi selectie de produse eclectice, de la rochii din tul, tricouri punk, carti cu teme nonconformiste pana la tablouri si fotografii artistice, aducand in plus o mini librarie de benzi desenate si cateva piese de mobiler descoperite in poduri de case vechi.