Arts & Design

Noile "cuiburi" premium: Cum arată apartamentele de lux care vor fi gata în 2015?

07 ian 2015 48104 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Oamenii s-au săturat de proiectele colos şi pe de o parte este normal să fie aşa pentru că până la urmă amprenta unui stil de viaţă premium este intrinsec legată de atributul exclusivităţii. Dacă pe lista de dorinţe pentru viitor unii îşi pun excursii sau poate un altfel de job, pentru alţii o casă nouă este prioritatea. Vestea bună pentru aceştia din urmă este că special pentru ei chiar acum se lucrează la noile „cuiburi“ premium.

„Credem că viitorul aparţine unor astfel de proiecte selecte, tip boutique - din punctul de vederea al confortului, aspectului şi al locaţiei. Piaţa este saturată de proiecte colos“, spune Reuven Katz, general manager al Metro­politan Developments, compania care dezvoltă proiectul imobiliar Vernescu Residence.

Noul imobil de locuinţe de lux va fi amplasat în centrul Bucureştiului, pe strada Sfinţii Voievozi, şi ar trebui să fie gata chiar în primul trimestru din 2015. Proiectul va avea doar 36 de apartamente, iar preţurile se situează în intervalul 120.000-575.000 de euro, fără TVA, şi includ câte un loc de parcare (câte două pentru penthouse-uri).

„Vernescu Residence se adresează oamenilor cu aşteptări mari de la casele lor, în ceea ce priveşte confortul, locaţia, vecină­tăţile. Se adresează unor persoane cu statut financiar ridicat, cu aşteptări elitiste, dar care nu au timp să gestioneze o casă sau vilă independentă, gradină şi toate problemele logistice aferente“, mai spune Katz.

De altfel, pentru gestionarea casei nici nu va fi necesar un efort supraomenesc pentru că apartamenetele sunt inteligente, cu control centralizat asupra tuturor funcţiilor care ţin de confort. „Există câteva precontracte, dar lansarea oficială şi a campaniei de promovare abia au început. Ne aşteptăm la rezultate palpabile în primul trimiestru din 2015, când şi clădirea va fi finalizată, mai ales că în cazul unui astfel de proiect exclusivist potenţialii clienţi îşi doresc să vadă proiectul în stadiul final, ţinând cont şi de alte promisiuni din piaţă, alte proiecte care nu au fost finalizate“, mai spune Reuven Katz.

Dacă totuşi calculele nu se adună, iar marea mutare ar putea avea loc în 2016, nu este nicio problemă. Omul de afaceri Sorin Anghel, care a dezvoltat mai multe proiecte de locuinţe în zona de nord a Capitalei, ridică un bloc cu 11 etaje şi 110 apartamente pe strada Gafencu, în dreptul podului Aerogării din zona Băneasa, în urma unei investiţii estimate la 30 de milioane de euro.

„În următoarele 12 luni, mai exact în primul trimestru al anului 2016, ne vom apropia de termenul de finalizare a lucrărilor. Până la finalul anului 2015, ne aşteptăm să contractăm aproximativ 40% din unităţi, iar restul până la finalul anului 2016“, spune Andreea Comşa, managing director Premier Estate, reprezentantul proiectului.

Preţurile în complex pornesc de la 1.500 euro/mp (TVA inclusă) pentru apartamentele situate la etajele 2-5, ajungând la 2.500 euro/mp (TVA inclusă) pentru apartamentele situate la etajele 6-8. Astfel, preţurile totale pleacă de la 139.0000 euro (TVA inclusă) pentru un apartament cu 2 camere şi pot ajunge la 700.000 euro (TVA inclusă) pentru un apartament situat la etajul 8 al complexului.

„Dezvoltatorul a dorit să pună la dispoziţie viitorilor rezidenţi ai clădirii mai mult decât un bloc de apartamente de lux. Acesta este motivul pentru care 49 Gafencu este similar unui hotel de 5 stele şi include zona de recepţie cu servicii de concierge, galerie comercială. De asemenea, la etajul unu, există o zonă de SPA, de piscină interioară, fitness, loc de joacă pentru copii şi o zonă de spaţii de birouri, toate destinate locatarilor“, mai spune Andreea Comşa.

Potrivit acesteia, principalul motiv care a stat la baza demarării acestei investiţii este legat de faptul că dezvoltatorul a anticipat la momentul începerii lucrărilor că piaţa a ajuns la un minimum, iar preţurile de vânzare ale apartamentelor nu vor mai scădea.

„Targetul actual al proiectului este reprezentat de clienţii cu venituri peste medie, cu exigenţe ridicate în ceea ce priveşte stilul de viaţă, care şi-au depus banii economisiţi în depozite bancare, i-au investit pe bursă sau în fonduri de investiţii şi care, având alternativa unei investiţii atractive, aleg să achiziţioneze un apartament în cadrul ansamblului de lux“, mai spune Andreea Comşa. Astfel, anii care urmează sunt aparent generoşi în oferte şi chiar dacă sunteţi gata de a face o achiziţie cu o doză substan­ţială de emoţie sau bine motivată de calcule rigide, există soluţii pentru îndeplinirea ambelor obiective.