Arts & Design

Noua sufragerie este sub cerul liber. Vedeţi aici ce mobilă rezistă la plus/minus 50 de grade Celsius

19 iun 2011 1044 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Unii aleg să plece într-un city-break atunci când vor un weekend de relaxare, alţii vor să lenevească pe canapeaua din living cu o carte sau un film bun. Toţi însă îşi doresc în secret un spaţiu outdoor în care să se simtă ca şi cum ar fi plecat de acasă sau, dimpotrivă, ca şi cum ar fi în sufragerie, dar sub cerul liber.

Dacă anul trecut tendinţele în design erau despre "întoarcerea la origini", anul acesta conceptul de "basic", de şi se păstrează, este puţin reinventat. În sensul că oamenii vor grădini în care să se simtă ca în casă, susţin specialiştii. Încă îşi doresc corpuri de iluminat de exterior, şezlonguri şi grătare, dar, pe lângă acestea, vor echipamente care să imite o bucătărie complet utilată şi sisteme complexe de entertainment audio şi video.

Oricât ar fi de mică sau mare grădina, atmosfera este cea care contează. Spaţiul outdoor ar trebui să ofere un refugiu confortabil şi să fie în armonie cu natura astfel încât grădina să devină firesc o extensie a sufrageriei. Acest lucru se poate face cu fântâni, cascade sau jocuri de apă, cu un mini-spa încorporat în piscină sau de sine stătător, cu o lumină diafană şi cu cât mai multe plante care să încadreze piscina. Cum vara s-a instalat deja, nu trebuie să lipsească nici mobilierul de grădină. La Kasta Metal puteţi găsi piesele Roberti Rattan într-o linie în stil contemporan. Materialele folosite sunt fibre din polietilenă (cum ar fi Sunweave sau Sunloom), rezistente la intemperii şi raze UV. Mobilierul poate fi expus temperaturilor de plus sau minus 50 de grade Celsius şi este uşor de întreţinut. Aveţi de ales între gamele Papaya şi Caribe, două colecţii în nuanţe calde ca Noisette sau Moka.

Un alt accesoriu care nu trebuie să lipsească dintr-o grădină de vară este piscina. Modulară sau subterană, prin formă şi amenajare, piscina poate schimba complet linia de design a spaţiului outdoor. Este important, atunci când se decide instalarea unei piscine, să se ia în considerare mai multe detalii, de la alegerea locului (partea însorită a grădinii), nivelul pânzei freatice, adâncimea variabilă, scara romană (o cale de acces uşoară pentru toată lumea). Apoi, un element destul de important este includerea opţiunilor de spa. Mini-piscinele din scril sau Swim-Spa-urile de la Hydropool oferă beneficiile exerciţiilor în apă şi ale hidroterapiei într-un spaţiu compact. Swim-Spa-ul combină luxul unui spa şi fitness-ul unei piscine normale, doi într-unul. Cele mai spectaculoase rămân însă piscinele personalizate, Free Form. Acestea sunt realizate din panouri sau beton după schiţele şi dorinţele clientului. Pot fi simple sau pot avea fântâni arteziene înglobate, cascade, scări din fibră de sticlă, podeţuri de lemn, proiectoare subacvatice, totul depinde de imaginaţia proprietarului şi al arhitectului peisagist.

Un alt showroom din Bucureşti în care se găseşte mobilier de grădină este Carre. Cel mai interesant brand din portofoliul său este Gandia Blasco, o marcă spaniolă care a revoluţionat piaţa de design în 1996 cu colecţia sa Na Xemena care aducea un nou concept, acela de "uşă de trecere" spre o altă lume, lumea mediteraneeană. Creaţiile Gandia Blasco sunt minimaliste, simple, sinuoase sau drepte, în nuanţe deschise şi neutre. Cristal Box, semnată de Jose A. Gandia-Blasco, este o "cutie" de sticlă pentru exterior, un fel de cameră cu toţi pereţii (incusiv tavanul) transparenţi. Pentru a celebra 15 ani de la colecţia care l-a făcut celebru, Gandia Blasco a lansat anul acesta Edicion Especial Monocolor în alb-negru, tabacco sau nisip semnată de Ramon Esteve. Toate piesele sunt realizate din materiale reciclabile şi pot fi găsite la magazinul din Bucureşti.

Aflaţi mai multe detalii din ediţia de iulie a suplimentului După Afaceri Premium care apare vineri, 24 iunie