Arts & Design

O noapte la galerie

06 aug 2009 170 afişări
Din aceeaşi categorie

Pe strada Vasile Lascar s-a deschis o galerie de arta... cu camere de patru stele (si mic dejun inclus). VilaArte Boutique este un nou hotel boutique/galerie, care combina arta cu... ospitalitatea.

Hotelul amenajat intr-o cladire veche (din 1820) apartine familiei Podut si a fost deschis printr-o investitie de 1,3 milioane de euro, investitie pe care proprietarii vor sa o recupereze in 8-10 ani, in functie de situatia economica.

Designul de interior a fost realizat in intregime de Raluca Podut, unul dintre proprietari, care a realizat un mix reusit de stiluri si culturi estice si vestice si a dorit sa promoveze totodata artisti romani precum Alina Bancila si sculptorul Dan Bancila. Picturile-fotografie ale artistei (cele mai scumpe costa 1.250 ron), realizate in parte special pentru VilaArte, acopera in culoare peretii de la cele doua etaje ale hotelului si vin in completarea designului din cele 7 camere. Cele mai exclusiviste camere din hotel sunt camera Ottoman amenajata exotic (fara urma de kitsch) in culorile tari ale Istanbulului (125 de euro-camera single), apartamentul business, cald dar strict in design (185 euro- camera single) si camera Deluxe de la mansarda, cea mai intima dintre ele (110 euro).

Hotelul gazduieste de altfel mai mult straini decat romani, multi dintre ei „revenind la noi cand au afaceri in Romania"... poate pentru arta, pentru intimitatea locului sau pentru stradutele pitoresti din zona.