Arts & Design

O opera de artă din faţa Bursei din Milano iscă controverse

28 sep 2010 99 afişări de Adrian Voicu
Din aceeaşi categorie
O opera de artă din faţa Bursei din Milano iscă controverse

Cea mai recentă operă de artă a artistului italian Maurizio Cattelan, înfăţişând un deget mijlociu de la o mână ridicat în sus - restul degetelor fiind tăiate -, a iscat puternice critici din partea mediului financiar italian.

Monumentul înalt de 11 metri şi denumit "L.O.V.E" a fost dezvelit luni, evenimentul făcânt parte dintr-o retrospectivă dedicată artistului contemporan Maurizio Cattelan, artist ce s-a remarcat prin lucrări precum cea în care Papa Ioan Paul este lovit de un meteorit.

"(Lucrările lui Cattelan) pun sub semnul întrebării vremurile actuale, acestea fiind o oglindire, chiar dacă una răsfrântă, a prezentului", a declarat Massimiliano Finazzer Flory, comisarul pentru cultură al Milanului, citat de Reuters.

Deşi pare a fi un simbol contemporan cu adresă către mediul financiar, sculptura este de fapt o critică adusă salutului nazist, ea făcânt parte dintr-o colecţie de lucrări denumită "Împotriva ideologiilor".

Întrebat despre sensul lucrării, Cattelan a declarat că opera sa este mai degrabă un simbol al iubirii decât un comentariu adus lumii financiare.