Arts & Design

Pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţele pe mare - Azimut 45 - GALERIE FOTO

31 iul 2011 675 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Unic în categoria sa, Azimut 45 poate avea două sau trei cabine cu suite VIP şi o punte modulară pe acoperiş. Iahtul care abia şi-a făcut debutul la Veneţia va fi "o bijuterie din colecţia flybridge", anunţă cei de la Azimut. Noul model, unul dintre cele mai aşteptate lansări ale anului 2011, a fost realizat după un concept semnat de Stefano Righini şi are designul interior creat de Carlo Galeazzi. La exterior, cel mai important aspect este puntea suspendată, ataşată ambarcaţiunii cu ajutorul unei unităţi modulare. În peste 12 metri pătraţi, spaţiul poate fi reconfigurat complet ori de câte ori proprietarul doreşte acest lucru, fie că este vorba despre mutarea locului de luat cina, de amplasarea unei sofa în forma literelor L sau C sau doar de şezlonguri pentru plajă. Aceste elemente folosesc tehnologia rotativă de prindere, ceea ce le ajută să fie cu 25% mai uşoare decât mobilierul tradiţional. Puntea este construită pentru a găzdui 10 persoane. Această terasă acoperă toată cabina de pilotaj şi comunică printr-un skylight cu puntea principală, ceea ce creează continuitate între cele două medii, interior şi exterior.

Şi cabina pilotului este o operă de design, începând cu bordul şi terminând cu masa care se pliază şi intră în sofa sau maşina de gheaţă de 50 de litri. Livingroomul central are două canapele mari şi un taburet. Aici pot încăpea 8 oameni. Canapeaua principală poate fi transformată într-un pat dublu iar înălţimea mesei poate fi reglată prin simpla apăsare a unui buton. Garderobele au un volum total de 400 de litri şi o înălţime medie de 1,95 metri. Cel mai mare efort a fost depus însă la realizarea cabinei centrale, un loc spaţios iluminat natural printr-un perete de sticlă.

Bucătăria este şi ea generoasă. În varianta cu două cabine, zona de lucru de marmură este de 3.2 metri lungime şi poate susţine o maşină de spălat vase, un cuptor cu microunde şi un frigider cu capacitatea de 165 de litri, precum şi un spaţiu de depozitat de 730 de litri. În versiunea cu trei cabine este puţin mai mică dar zona de lucru îşi păstrează dimensiunile. Interioarele de stejar au culoarea mierii iar porţiunile tapisate cu piele Jakarta au detalii în tonuri deschise care dau un efect de ansamblu 3D. Toate materialele şi vopselele sunt naturale.