Arts & Design

Restaurant de autor

30 sep 2010 59 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

French cuisine cu influenţe asiatice într-un decor by Venera Arapu. Aşa s-a prezentat resturantul Market 8 la relansare. Cu ceva vreme în urmă localul îşi închidea uşile de pe strada Stavropoleos numai ca să le redeschidă toamna aceasta în zona Pieţei Dorobanţilor, departe de agitaţia şi zgomotul centrului vechi.

Market 8 este primul restaurant de autor din capitală. Este semnat Venera Arapu de la concept şi până la amenajare şi meniu. Clienţii îl aleg pentru dejunuri rapide dimineaţa, power lunch-uri, cocktailuri între două întâlniri sau cine romantice. Meniul este unul generos la capitolul haute cuisine. Aveţi de ales între "mille feuille de foie gras" cu dulceaţă de ceapă, salată de ciuperci cu "deep-fried brie şi crispy skin eggs", salată de creveţi cu avocado şi portocale cu dressing de mentă şi busuioc, tempura de creveţi şi paste soba în "miso soup", "white cooked chicken" cu dressing de soia şi ghimbir.

Terasa este deschisă pe tot parcursul anului şi promite să aibă în program multe "happy hours" cu cocteiluri ca Red China, Orange Elixir, Ginger Melon Basil, Tokyo Peach sau Lychee Martini. Şi lista de vinuri a fost concepută cu răspundere. Sommelierul Achim a ajutat la realizarea acesteia. Astfel că puteţi asorta felurilor de mâncare vinuri din România, Franţa, Italia, Chile şi Argentina (lista numără 50 de sortimente). Aproape toate sunt disponibile şi la pahar.

Iar pentru pasionaţii de artă care vin să mănânce la Market 8 este bine de ştiut că restaurantul expune pe tot parcursul anului lucrări ale mai multor tineri artişti care sunt disponibile şi pentru vânzare.