Arts & Design

Un birou pentru afaceri de succes

20 ian 2011 188 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Târgurile de mobilă anunţă însă tendinţe "business-friendly" pentru 2011. Iar magazinele din Bucureşti s-au adaptat. Culori deschise, mai ales alb, o atentă partajare a spaţiului, o întoarcere la anii '60, grijă pentru detalii - aşa arată, pe foarte scurt, liniile în design anul acesta.

Decorul pe care îl descoperi când păşeşti într-o firmă este esenţial şi din punctul de vedere al imaginii pe care o creezi oricărui vizitator sau partener de afaceri. "Sunt aspecte care în România erau ignorate de multă lume în anii '90, dar de care astăzi sunt conştienţi majoritatea. Soluţiile pot cuprinde inclusiv opere de artă, cum se întâmplă în cazul celor semnate de trendsetter-ul Karim Rashid" , spune Diana Blinda, managing partner Hansen Grup.

Din punctul de vedere al mobilierului, la nivel internaţional, lumea se întoarce spre alb şi culori deschise, spun partenerii Hansen, Liviu Souca şi Diana Blinda, cum ar fi scaunele Contessa de la Teknion (1.600-1.800 de euro, în funcţie de finisaje şi mecanisme). În ce priveşte locaţiile, şi aici apar noi tendinţe în România - "s-a înregistrat o creştere a comenzilor din partea persoanelor care şi-au mobilat birouri acasă, persoane care acum apelează la un specialist, designer sau arhitect, care să le gândească un concept de amenajare", susţin aceştia.

Cristina Căpitanu, proprietara Lemon Interior Design, spune că tendinţele în lumea office-ului vor fi anul acesta sub tutela paternurilor originare însoţite de culori vibrante şi de o reîntoarcere spre anii '60. "Se va insista asupra mobilierului vechi în nuanţe tari care par să ne dezmorţească după recesiunea căreia i-am supravieţuit. Aşadar propunerile pentru 2011 sunt vechiul actualizat, multă culoare şi forme geometrice".

Birourile de la noi din ţară încă necesită atenţie maximă, spune şi Alexandra Irimescu, arhitect Moir. "Sunt foarte multe birouri care sunt neschimbate de mult timp, ceea ce reflectă foarte bine şi calitatea serviciilor prestate de cei care lucrează în ele". Florina Moraru, una dintre proprietarele buticului de design Moir, propune două modele ca punct de plecare în reamenajarea ariei office: scaunul de birou Xten şi desk-ul Luna, ambele design Pininfarina. "Piesele de rezistenţă vor fi cele din materiale naturale, însă şi cele din materiale plastice sau metal. Sugerăm şi piesele tapiţate", pentru un aer cât mai natural şi mai firesc, în concordanţă cu tendinţele şi necesităţile clienţilor.